TOKİ küçük sanayiye büyük yatırım yapacak  

TOKİ, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır’da sanayi siteleri kuruyor. Yeni sanayi siteleriyle hem üretimde verimlilik artacak hem de istihdam ve bölgesel gelişime önemli katkı sunulacak. 

TOKİ, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır’da sanayi siteleri kuruyor. Yeni sanayi siteleriyle üretimde verimliliğin artırılması, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanması hedefleniyor. Aksaray sanayi esnafı için önemli bir yatırım olan Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hazırlık süreci tamamlandı. 375 milyon lira yatırım bedelli projenin uygulama süreci iki ay içinde başlıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve beraberindeki heyetle Ankara’da yapılan toplantıda, Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, önemli sanayi yatırım projelerinden biri olacağını söyledi. Turan, 3 milyon metrekare alan üzerinde nitelikli bir sanayi çevresinin oluşturulacağını kaydetti.

ÜRETİM ALANLARI BİRLEŞİYOR  

Sanayi sitesi projeleri kapsamında, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılacak olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin projelendirme süreci de başladı. Büyük Sanayi Sitesi ile ekonomik ömrünü tamamlamış olan mevcut iki küçük sanayi sitesinin birleştirilmesi hedefleniyor. 567 bin metrekarelik alana kurulacak olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi ile Bolu genelindeki küçük ölçekli esnafın da daha nitelikli bir alana taşınması amaçlanıyor. Yeni projede, 856 imalat birimi, 59 galerici birimi, 52 adet ticari birim ve 21 büfe birimi yer alıyor. Proje alanı içinde sektörel kümelenme temelli olarak mekânsal ağılım da gözetiliyor. 

Diyarbakır’a oto sanayi sitesi 

TOKİ’nin Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi işbirliğiyle hayata geçireceği sanayi sitesi, kentin ve gelişen sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak. Diyarbakır Yeni 4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile 4500 kişinin istihdam edileceği, 810 işyeri kapasitesine sahip modern bir oto sanayi merkezi yapılıyor. Tasarım aşamasındaki projede, 620’si 150 metrekare, 190’ı 300 metrekare büyüklükte iki tip işyeri bulunuyor.  

İstihdama katkıda bulunacak

Sitede ayrıca, çalışanların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik, çarşı, banka, cami, PTT ve lokanta gibi birimlere de yer verilecek. Diyarbakır’daki mevcut sanayi siteleri ve şehir içindeki işyerlerinin uygun mekânlarda hizmet vermesi, çalışanların daha iyi koşullarda verimli üretimin sağlanması amacıyla tasarlanan Modern Oto Sanayi Sitesi’yle, kentin vizyonuna ve istihdama katkı sağlamak, ve mesleki alanları geliştirmek hedefleniyor.