TOKİ Erzurum kura sonuçları isim listesi!

30 Haziran TOKİ Erzurum kura sonuçları açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleşen toplu konut projesinde TOKİ Erzurum için 1350 kura çekimi gerçekleşiyor. Çekiliş noter tarafından yapılan yapılacak.

TOKİ Erzurum kura sonuçlar bugün belli oluyor.  Her gün belirli iller için yapılan kura çekimleri yapılıyor. Ev sahibi olmak isteyen kişiler TOKİ Erzurum kura sonuçlarını yakından takip ediyor. 

TOKİ ERZURUM KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ kura sonuçları açıklandı.  Erzurum TOKİ toplu konutlarında 2+1 için 945, 3+1'de ise 405 olmak üzere toplamda 1350 yeni toplu konut sahipleri belli oldu.

TOKİ ERZURUM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

TOKİ'DEN KİMLER KONUT ALABİLMEKTEDİR?

TOKİ'nin sıkça sorulanlar sayfasında TOKİ konutlarının kimler tarafından faydalanabildiği açıklanmıştır. Ön koşul olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olarak belirlenmiştir. TOKİ'nin açıklaması ise şu şekilde;

İdaremizin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projeleri de sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir.