TOKİ Bitlis kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? TOKİ Bitlis kura çekimi canlı izle!

TOKİ Bitlis kura çekimini canlı izlemek isteyenler konu hakkında araştırmalara başladı. Bitlis'in Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Hizan, Ahlat Ovakışlar'da kura çekimi gerçekleştirilecek. 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihler arasında başvuruları alınan TOKİ Bitlis kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? TOKİ Bitlis kura çekimi canlı izleme bilgileri...

TOKİ Bitlis kura çekimi canlı olarak yayımlanacak. e-devlet ve bankalar üzerinden alınan başvurular 31 Ekim 2022'de sona erdi. Bitlis'de toplamda 1.250 konut yapılacak. Peki, TOKİ Bitlis kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? İşte TOKİ Bitlis kura çekimi canlı izleme ekranı!

TOKİ BİTLİS KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE!

TOKİ BİTLİS KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ Bitlis kura sonuçları isim listesi henüz açıklanmadı. Bugün gerçekleştirilen kura çekiminin ardından sonuçlar belli olacak.

Kura çekimi saat 10:00'da Bitlis Merkez Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

1) Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malullerine konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

4) Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

5) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.* Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

* Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

* İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda; konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.