TOKİ başvurusu kaç TL? TOKİ'ye başvurma bedeli ne kadar?

Türkiye'de milyonlarca kişinin heyecanla beklediği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Yüzyılın projesi kapsamında 2 trilyon liradan fazla ekonomik hareketlilik yaratılacak ve 250 bin konut inşa edilecek. Peki, TOKİ başvuru ücreti ne kadar 2022? TOKİ başvuru bedeli kaç TL? İşte tüm detaylar...

Kira fiyatları ve ev fiyatlarındaki fahiş artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ başvuru ücreti kaç para? TOKİ sosyal konut başvuru bedeli 2022 kaç TL?

TOKİ aracılığı ile hayat geçirilecek olan konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmiş olan yada proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları olmayan, daha önce TOKİ aracılığı ile ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

TOKİ tarafından inşa edilecek olan sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru gerçekleştirilebilecek. TOKİ sosyal konutlarına başvuru yapabilmek için aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı bulunacak.

TOKİ İstanbul sosyal konut projesi nerede? TOKİ İstanbul'a kaç konut inşa edecek?

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR 2022?

TOKİ sosyal konut projesine başvuru bedeli 500 TL olarak açıklandı. TOKİ konut projesine başvuru yapabilmek için İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması şartı bulunuyor.

Proje kapsamında satışa çıkarılacak olan 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 TL olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini inşa edebilecekler.

TOKİ'nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" için başvuru bedeli 2 bin TL olarak açıklandı.

Projenin bu ayağına başvuru yapacak olanların, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı var.

Başvuru yapacak olanlardan; ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgelerinin olması gerekecek.

TOKİ başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ sosyal konut 2022 başvuru sonuç tarihi belli mi?

TOKİ 2+1, 3+1 daire fiyatları ne kadar? TOKİ 2022 ev fiyatları kaç TL?

TOKİ'ye kimler başvurabilir? TOKİ konut daire arsa başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar!

TOKİ müşteri hizmetleri telefon numarası kaç? TOKİ iletişim numarası nedir?