TOKİ Ankara Güdül kura sonucu isim listesi belli oldu!

TOKİ Ankara Güdül'de bugün 2+1 ve 3+1 için 200 yeni toplu konutu sahibi belli olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TOKİ Ankara Güdül kura sonuçları internet canlı yayını sonrası açıklanacak. TOKİ Ankara Güdül kura çekimleri noter huzurunda gerçekleştirilecek.

100 bin yeni toplu konut projesi kapsamında TOKİ Ankara Güdül'de bugün kura çekimi yapılacak.  TOKİ Ankara Güdülde 2+1 ve 3+1 daireler yapılması planlana toplu konut sayısı 200 olarak belirlendi. Hazine Bakanlığı destekleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde çekilişler yapılıyor. TOKİ Ankara Güdül kura sonuçları canlı yayın eşliğinde belirlenecek. 

TOKİ ANKARA KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

TOKİ kura çekimi bugün saat 10:00 itibari ile yapıldı. 2+1 konutlarda konut sayısından az başvuru olması sebebiyle geçerli başvuru sahiplerinin tamamı hak sahibi olmuşlardır.

3+1 KURA İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TOKİ'DEN KİMLER KONUT ALABİLİYOR?

TOKİ'nin sıkça sorulanlar sayfasında TOKİ konutlarının kimler tarafından faydalanabildiği açıklanmıştır. Ön koşul olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olarak belirlenmiştir. TOKİ'nin açıklaması ise şu şekilde;

İdaremizin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projeleri de sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir.