TOKİ Afyon kura çekilişi isim listesi 2020! Afyon Evciler kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Afyon canlı kura çekilişi bugün gerçekleştiriliyor. Afyon Evciler kurası ile 200 konut sahibini bulacak. TOKİ'nin ''Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut'' projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koordine ediliyor. Kura çekimi sosyal medya hesaplarından canlı olarak takip edilebiliyor.

TOKİ Afyon ili Evciler ilçesi kura çekimi bugün yapılıyor. Canlı kura çekilişi ile 200 konut sahibini bulacak. Hak sahibi olamayanların parası ise iade edilecek. TOKİ kura sonuçları e-devlet sistemi üzerinden öğrenilebiliyor.

TOKİ AFYON EVCİLER KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Afyon Evciler kura çekilişi bugün saat 12.00'da gerçekleştirildi. Kura çekimi ile 200 kişi ev sahibi oldu. 2+1 konutlar için konut sayısından az başvuru olması sebebiyle başvuran herkes hak sahibi olarak belirlendi.

3+1 İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ CANLI NASIL İZLENİR?

TOKİ kura çekilişlerini sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz. Canlı izleme linki haberimizin içerisine eklenmiştir.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

TOKİ'DEN KİMLER KONUT ALABİLMEKTEDİR?

TOKİ'nin sıkça sorulanlar sayfasında TOKİ konutlarının kimler tarafından faydalanabildiği açıklanmıştır. Ön koşul olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olarak belirlenmiştir. TOKİ'nin açıklaması ise şu şekilde;

İdaremizin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projeleri de sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir.

TOKİ PARA İADESİ NASIL YAPILACAK?

Kura çekilişi sonrasında hak sahibi olamayan vatandaşların daha önceden yatırdıkları paraların iade işlemlerine ilişkin; Halk Bankası, TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden şöyle bir duyuru yayınladı;

"Türkiye Halk Bankası A.Ş. aracılığı ile başvurusu gerçekleşen ve tarafımızca yapılan kura sonrası hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru sırasında yatırmış oldukları tutarların iade işlemleri, toplum sağlığımızın korunması ile ilgili tedbirler kapsamında Halkbank şubelerine gitmeden, Halkbank ATM’lerinden kartsız olarak veya Halkbank internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Detaylara www.halkbank.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz."