TOKİ 9.215 konutla yeni bir Şırnak inşa ediyor 

Şırnak’ta terör mağdurları için 9 bin 215 konut inşa eden TOKİ, teslimatlarını da hızlandırdı.   

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olan vatandaşlar için 9 bin 215 konut inşa ediyor. Şırnak Cizre ve Silopi’de inşa edilip, teslimlere başlanan konutlar insansız hava aracıyla havadan görüntülendi. Yeni bir Şırnak inşa ettiklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, Şırnak’ta 9 bin 215 konutun inşasına devam ettiklerini belirterek, Silopi’de 236 konutu vatandaşlara teslim ettiklerini söyledi. Turan, şunları söyledi:

VATANDAŞ MEMNUN 

“Konutlarımızın 5 bin 676 adeti Şırnak merkezde, 3 bin 87 adedi Cizre’de, 216 adedi ise İdil’de inşa ediliyor. Silopi’de inşa ettiğimiz 236 konutumuzu hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik.” Vatandaşları yeni yuvalarına kavuşturmak için konutların inşasına hızla devam ettiklerini vurgulayan Turan, “Mart sonuna kadar Cizre ve İdil’de 2 bin 699 konutumuzu da tamamlayıp teslim edeceğiz” dedi.

‘Çukur’ mağdurlarına 25 bin ev 

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu’da terör mağduru vatandaşlar için yapımı devam eden konutların da tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Turan, “Şırnak, Yüksekova, Mardin ve Diyarbakır’da 25 bin konut sadece çukur olaylarından etkilenen ailelere verilecek. Bu 25 bin çok önemli bir rakam. Bir buçuk yıl içinde hak sahiplerine teslim etmiş olacağız” diye konuştu.

Turan, bölgede az katlı, asansörlü, geniş balkonlu evler inşa ettiklerine işaret etti.