Togg'u yaptı, BMW'yi kaptı

Gemlik'teki Togg fabrikasını inşa eden Yapı Merkezi firması, BMW Macaristan tesislerini de kuruyor. Şirket BMW dışında otomotiv sektöründe yer alan dört büyük markayla da görüştüğünü açıkladı.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un Bursa'daki fabrikasını inşa eden Türk firması, bu projenin referansıyla dünya devi BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın yapımında görev üstlendi. Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Bursa'daki Togg fabrikasının önemli bir referans olduğunu vurguladı. Arıoğlu, buradaki çalışmanın kendileri için önemli bir referans olduğuna dikkati çekerek, bu sayede dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden BMW'nin Macaristan'da kuracağı fabrikanın yapım ihalesine katıldıklarını söyledi. Temmuz 2022'de BMW yetkililerini, Togg fabrikasını gezmeye davet ettiklerini ifade eden Arıoğlu, "Togg fabrikası şantiyesini gören BMW yetkilileri, Yapı Merkezinin kalite ve hız anlamında hedeflerini rahatlıkla karşılayacağını görerek, Avrupalı firmaların çoğunlukta olduğu birçok grubun katıldığı elektrikli otomobil fabrikasının müteahhidi olarak bizi tercih etti. Fabrikanın yapımını bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Marka 2025'te de üretime başlayacak" dedi.

DÖRT BÜYÜK MARKA SIRADA

Arıoğlu, "BMW dışında dünyaca ünlü 4 büyük otomobil üreticisi firmanın yapacağı yatırımlarla ilgili bir süredir sıcak temaslarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde övünç duyulacak yeni haberlerin duyurulması çok yakın" açıklaması yaptı. Kullanılan malzemelerin büyük bölümünün Türkiye'den tedarik edildiğini belirten Yapı Merkezinin Macaristan Projesi Direktörü Koray Karahasanoğlu da projeyi almak için fiyattan çok diğer faktörlere de odaklandıklarını ve kararlı çalışmalar yürüttüklerini anlattı.