TOGG tüm Türkiye'ye yayılacak! 7 bölgeye teslimat ve servis noktası

Türkiye'nin otomobili Togg, ön sipariş almaya başladığı gün Bosch Car Service ile anlaşma yaptı. Yapılan anlaşmanın yanında Togg, Türkiye'nin 7 bölgesinde deneyim merkezleri, servis ve teslimat noktaları açmaya başladı.

Akşam

Yerli otomobil Togg'da ön sipariş dönemi dün başlarken, Türkiye'nin 7 bölgesinde deneyim merkezleri, servis ve teslimat noktaları açmayı da sürdürüyor. Togg ayrıca kendi servis noktalarının yanı sıra Bosch Car Service ile işbirliği yaptı. Böylece Togg, tamamen kendi bünyesinde yer alacak servis temas noktalarıyla birlikte anlaşmalı Bosch Car Service'ler ile de yayılımını genişleterek tüm Türkiye'de 20'den fazla noktada kullanıcılarına hizmet sunacak. Bosch Car Service halen 150 ülkedeki 16 binden fazla servisiyle dünyanın en büyük bağımsız servis zincirlerinden biri olma özelliği taşıyor.

18 AYRI DENEYİM MERKEZİ

İş birliği kapsamında, kullanıcılara tüm bakım ve onarım hizmetleri en son standartlarda sunulacak. Togg akıllı cihazı kullanıcıları, anlaşmalı servislerin sunduğu onarım, servis, bakım ve garanti hizmetleri dahil tüm hizmetlerden yararlanabilecek. Togg CEO'su Gürcan Karakaş, küresel rekabette kullanıcıya daha yakın olan şirketlerin daha başarılı olduklarını belirterek, "Türkiye'nin 7 bölgesinde 10'u sabit, 8'i gezici, 18 deneyim merkezi ile sabit ve mobil servis noktalarımızı açmaya devam ediyoruz" dedi.

HIZLI VE ETKİN SERVİS

Karakaş "Bu işbirliğinin, kullanıcılara daha hızlı, etkin ve verimli bir servis deneyimi için değerli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Özellikle kullanıcı odaklılık, batarya teknolojileri ve bağlantılı teknolojiler noktasında da Bosch Car Service'ler ile değer yaratacağımıza inanıyoruz" dedi. Bosch Otomotiv Yedek Parça Türkiye, İran ve Ortadoğu Bölge Direktörü Arda Arslan da "Togg ile yaptığımız bu işbirliği, Bosch Car Service ağımızdaki yetkinliğimizi daha da geliştirecek" dedi. İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa-Gemlik'te deneyim merkezleri açan Togg, İstanbul, Ankara, Bursa-Gemlik, İzmir, Adana, Samsun, Diyarbakır, Erzurum, Antalya ve Kayseri'de servis ve teslimat noktaları açmayı sürdürüyor.

TOGG'UN TEMAS NOKTALARI

* Servis noktası: 20

* Teslimat noktası: 10

* Deneyim merkezi: 10

* Mobil deneyim merkezi: 8

ŞARJ SÜRESİYLE DE RAKİPLERİNDEN ÖNDE

Togg T10X, 28 dakikada yüzde 20'den yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşırken rakiplerde bu süre 45 dakikaya çıkıyor.

TOGG T10X ALMANYA'NIN GÜNDEMİNDE

T10X adını verdiği aracını 953 bin TL'den başlayan fiyatla satışa çıkaran Almanya'nın da gündemine oturdu. Elektrikli araçlara ilişkin gelişmeleri paylaşan "Inside EVs" adlı internet sitesi, "Togg T10X: Türk elektrikli SUV'u 2024'ün sonunda bize gelecek" diye yazdı. Haberde Türkiye'deki teslimatların mart ayı sonunda başlayacağı belirtilirken, 2024'ün sonlarında da Batı Avrupa pazarına ihracat yapılmasının planlandığı bilgisi paylaşıldı. "Auto motor sport" adlı internet sitesi de Togg SUV T10X'in satış fiyatının 47 bin euro seviyesinde olduğunu okurlarına aktardı. Haberde araçların, Alman pazarına girmesinin beklendiği de ifade edildi.

HEDEF 5 BİN ŞARJ İSTASYONU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobili Togg için ön siparişlerin alınmaya başlanacağını belirterek, "Bakanlığımızın destekleriyle kurulan 1571 hızlı şarj istasyonunun kullanıma sunulması için de hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı" dedi. Varank "2023 sonuna kadar 2 binden fazlası yüksek hızlı olmak üzere, 5 binden fazla şarj istasyonunun faaliyete geçmesini öngörüyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında kurulan bu yüksek hızlı şarj istasyonlarıyla elektrikli araç kullanıcıları yollardaki kesintisiz seyrine devam edecek" diye konuştu.

Varank, elektrikli araçların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın başlattığı "Şarj İstasyonları Destek Programı" kapsamında firmaların yatırımlarını sürdürdüğünü bildirdi. Şu anda Türkiye genelinde hizmet veren halka açık hızlı şarj istasyonu (DC) sayısının 500'ü, AC şarj ünitesi sayısının ise 2 bini aştığı bilgisini veren Varank, 81 ile yaygınlaşan şarj istasyonlarının, şehir merkezlerinin yanında araç trafiğinin yoğunlaştığı kara yollarında da hazır hale getirildiğini ifade etti. Bakanlığın destek programından yararlanan firmaların hedeflenen 1571 hızlı şarj istasyonunun kurulumunu tamamlamak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Varank, bunun yanında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından lisans verilen 119 firmanın da asgari yükümlülükleri kapsamında şarj istasyonu yatırımlarına başladığını dile getirdi.

BU YIL 14 BİN 23 KİŞİ ALABİLECEK

T10X isimli elektrikli SUV'u satın almak isteyenler şirketin internet sitesi veya telefon uygulaması üzerinden başvuru oluşturup çekilişe katılabiliyor. Çekilişe katılmak için tercih edilen versiyonla birlikte 60 bin TL kapora ödemek gerekecek. Teslim alma hakkı kazanan 12 bin kişinin ismi 28 Mart Salı günü açıklanacak. Aracın çift elektrikli motora sahip daha güçlü versiyonu (435 beygir) ise ekim ayında yollarda olacak. "100. Yıl Özel Serisi" ile birlikte yollara çıkacak bu versiyonda öncelik NFT satın alan kullanıcılara verilecek. Şirket, güçlü versiyondan tam 2023 adedi NFT açık artırması için ayırdığını açıklamıştı. Böylece, 2023 yılında Togg satın alabilecek bireysel kullanıcısı sayısının 14 bin 23 adet olması bekleniyor. Şirketin bu yıl üreteceği toplam araç sayısı 20 bin adet olarak açıklanmıştı.

MOBİL UYGULAMASI ZİRVEYE YERLEŞTİ

Akıllı telefon uygulaması Trumore üzerinden ön siparişe açılan Togg'un mobil uygulaması ilk gün App Store'da en popüler ücretsiz uygulamalar listesinde zirveye çıktı. Trumore uygulaması Türkiye'deki indirme rakamlarıyla dünya devi popüler uygulamaları geride bırakmayı başardı. App Store'da zirveyi elde eden Togg Trumore, Google'ın Play Sore uygulama indirme platformunda ise Türkiye'de 5. sırada yer aldı.