Tofaş’ın kücük bebeği 1 milyon sınırını aştı

Tofaş’ın fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Minicargo modeli, 2007’den günümüze kadar 1 milyon adetlik üretim sınırını aştı. Üç marka için üretilen modelin 800 bin adeti ihraç edildi. 

Otomotiv tarihinde 1 milyon adetlik üretim sınırını aşmak bir model için başarı göstergelerinin en büyüğünü oluşturuyor. Türkiye’de üretilen araçlar arasında bu önemli çıtayı geçen model sayısı da oldukça kısıtlı. Sadece iç pazar satışlarıyla 1 milyon barajını aşmak neredeyse imkansızken, ihracatın itici gücüyle üretim adetleri yükseliyor. Türkiye otomotiv tarihinde en son 1 milyon adetlik üretim sınırını aşan modelse Tofaş’ın 2007’de Bursa fabrikasında bantlardan indirdiği Minicargo oldu. 

ÜÇ MARKA İÇİN ÜRETİM YAPIYOR

Tofaş tarihindeki kilometre taşlarından biri olan Minicargo Projesi’nin, üretilen 1 milyonuncu modeli yenilenen “Fiat Fiorino” oldu. Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden ve hafif ticari araç segmentinde yeni bir sayfa açan Fiorino, Tofaş’ın Türkiye pazarında ve Avrupa ülkelerine ihracatında önemli bir rol oynuyor. Üretimde 45. yılını kutlayan Tofaş’ın Minicargo Projesi’nin 1 milyonuncusu Tofaş çalışanlarının katıldığı bir törenle banttan indirildi. Tofaş’ın Bursa’daki 400 bin adet üretim kapasitesine sahip fabrikasında, 3 farklı marka için üretimi gerçekleştiriliyor. 

200 bin adet  Türkiye'de

Üretimine 2007 yılının son çeyreğinde başlanan Minicargo Projesi’nden 8 seneyi aşkın süre içerisinde 1 milyon adet üretmiş olmalarının önemine de dikkat çeken Eroldu, “Bu süre zarfında gerçekleştirmiş olduğumuz 1 milyonluk üretimin büyük bir bölümünü dünyanın pek çok ülkesine ihraç ederken; 200 bin adedini Türkiye pazarında Fiat Fiorino olarak müşterileriyle  buluşturduk” diye konuştu. 

Toplam üretim 5 milyona koşuyor

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Minicargo projesinde, çoklu marka geliştirilmesi ve üretimi ile bir ilki gerçekleştirdik.  Fiorino Tofaş'ın küresel oyuncu  misyonunda önemli rol oynayan bir modelimiz. Tofaş’ın 5 milyon adede adım adım yaklaşan üretim kronolojisinde de kilit rol oynuyor" ifadelerini kullandı.