TMSF'de Karakaş dönemi

TMSF'de Fatin Rüştü Karakaş dönemi. 4 yıllık görev süresi dolan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal'in yerine Fatin Rüştü Karakaş atandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal'ın yerine Fatin Rüştü Karakaş atandı. Atamaya ilişkin karar Resmi Gazetede yayımlandı. Kararla ayrıca TMSF üyeliğine de Yunus Öksüzömer getirildi. Karakaş, Fon'un özerk yapıya kavuşmasından bu yana geçen yaklaşık 18 yıllık süreçteki dördüncü başkanı oldu. 1968 yılında Rize'de doğan Fatin Rüştü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu oldu. İstanbul Üniversitesi'nden para ve banka yüksek lisans derecesi alan Karakaş, 1992 yılında Teftiş Kurulu'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladığı Şekerbank'ta Ocak 2013'e kadar çeşitli görevler üstlendi.

2019'DA KURULA GELDİ

Fatin Rüştü Karakaş, 2013 yılı ocak ayından kasım ayına kadar Şekerbank TAŞ Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nda Genel Sekreter olarak görev yaptı ve Kasım 2013'te Şekerbank TAŞ Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bir süre BDDK Kurul Üyeliği yapan Karakaş, 2019'da TMSF Kurul Üyeliği'ne atanmıştı. Önceki başkan Muhiddin Gülal'ın ise 4 yıllık görev süresi 4 Temmuz'da dolmuştu.