TL için pozitif süreç başladı

Goldman Sachs'ın ardından Deutsche Bank da TL varlıkları tavsiye etti. Banka, seçim sonrası Türk varlıkları için pozitif süreç başladığını duyurdu.

Yabancı kurumların seçim sonrası Türk Lirası varlıklar için pozitif değerlendirmelerine bir yenisi eklendi. Goldman Sachs'ın açıklamasının ardından Deutsche Bank seçimlerin tamamlanmasını takiben Türk varlıkları için pozitif süreç başladığını duyurdu.

GERİ DÖNÜŞ YOK

Deutsche Bank raporunda, seçim sonuçlarının, sıkılaştırıcı ekonomi politikalarında bir geri dönüşe yol açmasının olası olmadığı Türkiye'nin mevcut ortodoks ekonomik çerçevesinin büyük olasılıkla devam edeceği belirtildi. Raporda en kötünün geride kaldığı ve yerel seçimler sonrasında ülke içinde dolarizasyonun tersine dönmesi, yabancı yatırımcıların ılımlı girişleri ve cari işlemler dengesinin daha olumlu bir görüntüye ulaşmasının rezerv pozisyonu üzerindeki baskının hafifleyeceği öngörüldü.

Ekonomist Yiğit Onay ve Stratejist Christian Wietoska imzal ıraporda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamalar, mevcut ekonomik programı desteklemeye devam ettiğini gösterdi" denildi. Goldman Sachs da önceki gün yaptığı açıklamada önümüzdeki dönemde Türk Lirası için olumlu bir performans beklendiğini belirtmişti.