TKDK proje hazırlamayı anlattı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı üçüncü çağrı ilanı kapsamında tanıtım etkinliği düzenledi.

TKDK Muş İl Koordinatörlüğünce düzenlenen IPARD II üçüncü çağrı ilanı kapsamında İl Halk Eğitimi Merkezindeki 'Kırsal Turizm Etkinlikleri' kursuna katılan kursiyerlere yönelik düzenlenen tanıtım toplantısında, proje hazırlama sürecinde dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. 'Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme' tedbirinin alt sektörü olan 'Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetlerine' ilişkin açılan kursta kursiyerlere proje hazırlama sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar ile tedbire ilişkin önemli bilgiler aktarıldı. TKDK Muş İl Koordinatörlüğü tanıtım ekibi tarafından yapılan sunumda, 'Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme' tedbirinin alt sektörü olan 302-1 Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, 302-2 Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, 302-3 Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri, 302-4 Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, 302-5 Su Ürünleri Yetiştiriciliği, 302-6 Makine Parkları ve 302-7 Yenilenebilir Enerji Yatırımları hakkında önemli noktalara dikkat çekildi. Muş'un 42 il koordinatörlüğü arasında yüzde 65 hibe desteği avantajına sahip 15 il arasında olmasının büyük önem taşıdığı belirtilen sunumda, proje sunmak isteyen yatırımcıların uyması gereken genel başvuru şartları ve tedbire özel uygunluk kriterlerine de değinildi. Yatırımcıların başvuru aşamasında sıralama kriterlerine göre değerlendirilip puanlanacağı da ifade edilen sunumun ardından soruÇağrı İlanına çıkılmasıyla birlikte tanıtım faaliyetlerine başladı 

Daha sonra kursiyerlere, kurumun destekleriyle hayata geçen yatırımlar ve gelecek dönem hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan TKDK İl Koordinatörü Beytullah Uygur, TKDK'nın genelde ülkemiz, özel de ise ilimiz için önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, temel gayenin ilde ekonomiyi ve istihdamı canlandırmak olduğunu belirtti. Proje sunmak isteyen yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Uygur, proje inceleme sürecinin titizliğine de vurgu yaptı. Sürdürülebilir yatırımların hayata geçmesini amaçladıklarını ve bu anlamda 5 yıllık izleme süreci ile yatırımların sürekli denetim altında olduğunu da vurgulayan Uygur, gerek telefon yolu ile gerekse kuruma yapılacak ziyaretlerle vatandaşlara gereken tüm bilgilendirmelerin yapılacağını ifade etti.