Tiryaki ve Matlı, Keskinoğlu'nun yeni ortakları oldu: 4 bin kişiyi istihdam etmeyi planlıyorlar

Ziraat Bankası ve Halkbank'ın, Keskinoğlu A.Ş. nezdindeki hisselerinin yüzde 20'lik payı Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. A.Ş.'ye devredildi. Keskinoğlu, artan iş hacmi doğrultusunda çalışan sayısını 4 bin kişiye ulaştırarak istihdama katkı yapmayı hedefliyor.

AKSAM.COM.TR

58 yıllık şirket varlığını sürdürecek Türkiye'nin tavukçuluk alanındaki en köklü markaları arasında yer alan Keskinoğlu, değişen ortaklık yapısı ile büyümeye devam ediyor.

Ziraat Bankası ve Halkbank'ın, Keskinoğlu A.Ş. nezdindeki hisselerinin yüzde 20'lik payı Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. A.Ş.'ye devredildi.

2018 YILINDA KONKORDATO İLAN ETMİŞTİ

Akhisar/Manisa'da 2200 personeli bulunan 338.500 m2 arazi üzerine kurulu 57.615 m2 kapalı alana sahip entegre tesislerde piliç eti, yumurta, yem ve viol üretimi konusunda faaliyet gösteren Keskinoğlu, yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle 2018 yılında konkordato ilan etmişti.

2020 Eylül ayında Keskinoğlu A.Ş. hisseleri Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından devir alınarak süreç başlatıldı. Devir sürecinde Ziraat Bankası ve Halkbank liderliğinde yapılan finansal yeniden yapılandırma anlaşmaları neticesinde firmanın bankalara olan borçlarının tamamı ödendi.

BORÇLAR YAPILANDIRILDI

Kamuya olan borçları ilgili kanun kapsamında yapılandırıldı. Konkordato sonrası piyasa ödemeleri düzenli olarak yapıldı. Finansal olarak rehabilite edilen şirketin üretime esas varlığı yapılan yatırımlarla artırıldı.

4 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

Kurumsal yönetim ve sektörel deneyimlerini Keskinoğlu'na aktararak, markanın mevcut potansiyelinin en üst seviyede kullanılmasını amaçlayan Tiryaki ve Matlı; Keskinoğlu A.Ş.'yi yeni yatırımlarla büyüyen ve gelişen, gerçekleştireceği ihracatla ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün ileri taşıyan bir marka haline getirmeyi, artan iş hacmi doğrultusunda çalışan sayısını 4 bin kişiye ulaştırarak istihdama katkı yapmayı hedefliyor.

Gerçekleştirilen "Hisse Devri İmza Töreni"nde konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın "Pandeminin hayatımızın her alanını etkilediği bu günlerde yeniden çarkları dönen Keskinoğlu A.Ş., sağladığı istihdam gücü, tedarik zinciri ve özellikle ileri işlem ürünlerdeki ihracat potansiyeli ile sadece Akhisar ilçesi ve çevre illerimize değil, ülke ekonomimizin gelişimine de katkı sağlayacak." dedi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise yaptığı konuşmada "Keskinoğlu Tavukçuluk, 1963 yılından bu yana adım adım büyüyen ve Akhisar ekonomisinin can damarlarından biri haline gelen güzide bir işletmemiz. Manisa ilimizde de en çok istihdam sağlayan şirketlerden biri. İhracat kabiliyetiyle de sektörünün öncü kuruluşları arasındadır. Bölge ve ülke ekonomisine bu denli önemli katkı yapan bir kuruluşa Ziraat Bankası ve Halkbank olarak kayıtsız kalmamız beklenemezdi. Yaşanan sıkıntıları aşmak için devreye girdik ve firmanın hayatını sürdürebilmesi için destek olduk. Katkımızla Keskinoğlu, mali yapısını düzeltti ve yeniden bölge ekonomisinin en güçlü ögesi haline gelme potansiyeli taşıdığını ortaya koydu. " dedi.