TİM, lojistik sorunlara karşı 'portal' kuracak

‘Türkiye Lojistik Portalı'nı kuracaklarını açıklayan TİM Başkanı Gülle, “Ürünlerimiz artık daha hızlı, daha ucuz ulaşacak” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçı için yeni yol haritası niteliğindeki 'İhracat 2021 Raporu'nu tanıttı. TİM Başkanı İsmail Gülle, "Bu yıl tekrar yükselen talep ve ekonomilerdeki normalleşmeyle, ihracatta yıllık rekorumuzu tazelemek ve 2021 yılı ihracat hedefimiz olan 184 milyar doları aşmak adına durmadan çalışacağız" dedi. Rapor lansmanında tek tuşla ihracatçıyı dünyayla buluşturarak ihracat hacmini artıracak bir lojistik portalın da müjdesi verildi.

HAZIRLIKLAR BİTTİ

Lojistik sorunları çözebilmek adına oluşturdukları lojistik komitesiyle Türkiye Lojistik Portalı'nı kuracaklarını belirten TİM Başkanı İsmail Gülle, şu bilgileri verdi: "TİM olarak, lojistikte küresel olarak yaşanan sorunları dikkatle takip ediyoruz. Bu küresel soruna, ulusal bir çözüm getirmek adına hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yakında, Türkiye Lojistik Portalımızı faaliyete geçirerek, bu portalı ihracatçılarımızın dünyaya açılan kapısı haline getireceğiz. Türkiye Lojistik Portalı'yla ihracat hacmimiz artarken, lojistik noktasında önemli avantajlar elde edeceğiz. Portal, lojistik firmalarıyla ihracatçılarımız arasında bir köprü vazifesi görecek. Ürünlerimiz, dünyanın dört bir köşesine artık daha hızlı, daha ucuz ve güvenli bir şekilde ulaşacak."

SAVUNMADA %425'LİK ATAK

Rapordaki bazı öngörüler şöyle: n Türkiye, 2021'de 30. en büyük ihracatçı ülke olacak; 2030'da 29. sıraya, 2035'te ise 28. sıraya yükselecek. İhracattaki performans artışıyla dış ticaret açığı da azalacak. n Küresel talep noktasında, 2025-2035 yılında ilk üç sırada yer alması beklenen sektörler, kimyevi maddeler ve mamulleri, elektrik elektronik ve otomotiv. n 2035'te ihracat artışının en yüksek olacağı sektör, yüzde 425'le savunma ve havacılık sanayii olacak.