TİM, Emine Erdoğan'ı ağırladı: Kadınlarımıza her yerde daha çok alan açalım

TİM, başarılı kadın ihracatçılar ve ihracat şampiyonu şirketleri ödüllendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan “Kadınlara daha çok alan açmalı ve bu sayede ülkemizi daha ileriye taşımalıyız” dedi.

Türkiye'de kadın ihracatçı sayısının artması ve kadınların iş dünyasında daha etkin olması amacıyla birçok projeyi hayata geçiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ilk kez düzenlenen "İhracatın Güçlü Kadınları" ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende başarılı kadın ihracatçılar ve ihracat şampiyonu şirketlere ödülleri takdim edildi.

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

İhracat şampiyonu 15 şirketin kadın temsilcilerine ödüllerin veren Emine Erdoğan yaptığı konuşmada "Adaletli bir zeminde, kadınlara daha çok alan açmalı ve bu sayede ülkemizi daha ileriye taşımalıyız. Araştırmalar, kadınların karar alma mekanizmalarında yer almasının tabiatın korunmasını kolaylaştırdığını söylüyor" dedi. Erdoğan "Türk kadınının elde ettiği her başarı, kendi ülkemizdeki kadınlar için yol açıcı olduğu gibi coğrafyamızdaki kadınları da olumlu etkiliyor. 2023 hedefimiz, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede kadınların önündeki engelleri kaldırmak için büyük bir gayret içindeyiz" diye konuştu. Erdoğan "Üreten kadın deyince aklımıza hep 'çalışan kadın' geliyor. Evinde, tarlasında, kendi atölyesinde sabahtan akşama kadar çocukları, ailesi, yuvası için gayret gösteren nice kadınımız var. Ben özellikle ev kadınının emeğini çok kıymetli buluyorum" dedi.

Ödül töreninde konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle ise "Türkiye'yi ilk 10 ekonomi arasına sokmanın altın anahtarı kadınlarımızın elindedir" diye konuştu.

DOĞUDAN BATIYA BAŞARI HİKAYESİ

Hükümetin, kadın girişimci ekosistemini genişletmek için birçok destek sağladığını anımsatan Emine Erdoğan, bunların en başında da kadın girişimcilere yönelik krediler olduğunu dile getirdi. Bugüne kadar Türkiye'nin batısından doğusuna olağanüstü başarı hikayeleriyle karşılaştıklarından bahseden Erdoğan, akla gelmedik hizmet ve ürünlerin kadınların elinden çıktığına dikkati çekti. Kadınların eğitimden istihdama her alanda desteklenmesini sağlayacak en önemli unsurun karar alma mekanizmalarında yer almaları olduğunu aktaran Erdoğan, bunun, her ülke için kalkınma hedeflerine ulaşmada birincil koşul olduğunu söyledi.