TikTok'a Meclis daveti

ABD Senatosu'nun ardından TikTok için bir adım da Türkiye'den geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok temsilcilerini Meclis'e çağırdı.

ABD Senatosu, Çinli ByteDance şirketinin sahip olduğu sosyal medya platformu TikTok'un bir yıl içinde satılmasını ya da yasaklanmasını öngören yasayı onaylarken TBMM Dijital Mecralar Komisyonu da TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağırma kararı aldı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman "Muhtemelen önümüzdeki günlerde TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağıracağız. Çünkü bize verdikleri cevaplarla yaptıkları uygulama arasında fark olduğunu görüyoruz" dedi

TROLLERE GEÇİT YOK

Yayman Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'nın eş güdüm içerisinde bant daraltma, reklam yasağının getirilmesi, ticaret yasağının getirilmesi ve lisans iptaline varan yaptırım imkanları olduğunu hatırlattı. "Trol hesaplar" konusuna da değinen Yayman, "Meclis'te en çok dile getirilen konu bu, milletvekillerimiz de vatandaşlarımız da bundan şikayetçi. Türkiye'nin bir trol akla teslim olmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

ABD'DEN YASAK İÇİN İLK ADIM

ABD Senatosu, Çinli ByteDance şirketinin sahip olduğu ve 170 milyon kullanıcısı bulunan TikTok için yasa tasarısını 79'a 18 oyla onayladı. Buna göre, TikTok ABD'nin uygun gördüğü birine bir yıl içinde satılmazsa ülkede yasaklanacak. Başkan Joe Biden, tedbiri imzalayarak yasalaştıracağını söyledi.