Ticaret hacmi ikiye katlanacak 

200’den fazla Türk firması ‘Expo Turkey by Qatar’ için Doha’ya çıkarma yapacak. Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt bugün başlayacak fuarla ticaret hacminin iki katına çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. 

Katar ve Türkiye; daha güçlü bir ekonomik işbirliği için ortak bir fuara imza atmaya hazırlanıyor. İki ülke arasındaki stratejik ortaklık, “Expo Turkey by Qatar” adlı bu fuarla dünya sahnesine taşınacak ve her iki ülkeyi de bölgedeki ekonomi merkezleri haline getirecek.  Expo Turkey by Qatar, başkent Doha’da yer alan Katar Ulusal Kongre Merkezi’nde (QNCC) 19-21 Nisan 2017 tarihlerinde 200’den fazla Türk firmanın katılımıyla düzenlenecek. Fuarın 2. gününde Türkiye’den seçilmiş 40 işadamı ve Katar’dan seçilmiş 40 işadamının katılımıyla da Türk-Katar İş Liderleri Zirvesi gerçekleştirilecek. 

ÜST DÜZEY TEMSİL 

QNB Bank, Turkuvaz Medya, Tekfen İnşaat, Türk Hava Yolları, Kuzu Grup, Commercial Bank - Abank ve Sheraton Doha’nın sponsor olacağı fuara, Türkiye ve Katar’dan yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Medyacity ve Katar Vakfı’na bağlı Katar Ulusal Kongre Merkezi (QNCC) tarafından organize edilen fuarda, Türkiye ve Katar’dan üst düzey devlet temsilcileri de hazır bulunarak destek verecek. Fuar aynı zamanda ikili iş ve devlet görüşmelerine ve ortaklıklara ev sahipliği yapacak. 

YATIRIMCI İÇİN ETKİLİ 

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, “Expo Turkey by Qatar gerek Türkiye Katar ekonomik ilişkileri açısından gerek bölgede faaliyet gösteren yatırımcılar için çok etkili bir fuar olacak” dedi.  Kurt, “İnşaat, müteahhitlik ve mobilya başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin katılımıyla ticari anlamda bir nevi Katar çıkartması yapacağız. Türkiye ve Katar’ın ticaret hacmini iki katına çıkartacağız” diye konuştu. 

5 BİN KİŞİ KATILACAK

Hakan Kurt şöyle devam etti: “Doha’da 30 bin metre karelik fuar alanında gerçekleştirilecek organizasyona yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor. Bu etkinlik hepimiz için gurur verici oldu ve umuyoruz ki değer verdiğimiz gerek ticari gerek diplomatik ilişkilerimize katkısı olacak.” 

Ekonomik bölge yaratacak

QNCC CEO’su Abdul Aziz Al Emadi, ise “Bu etkinlik ekonomi, ticaret ve kültürel etkileşim gibi alanlarda Pan Arabik ve MENA bölgeleriyle birlikte hareket edecek etkili bir ekonomik bölge yaratacak. İki ülke arasındaki ihtiyaç duyulan stratejik ortaklığı kurarak bu etkinliğin gelecek ekonomik fırsatların önünü açacağını bekliyoruz” dedi 

Expo Turkey by Qatar fırsatları: 

Karşılıklı olarak ilgili bakanların katılımı

-  150’nin üzerinde Türk şirketi ile direkt görüşme imkanı

- Yatırım otoriteleri ve satın alma otoriteleriyle direkt görüşme

- Katar, Türk ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi işadamlarıyla B2B görüşme

- MENA Bölgesi’nde bütün taraflar arasında ortak işbirliği fırsatları  

170 milyar $'lık inşaat fırsatı  

Hakan Kurt, 2020'de Katar’da gerçekleşecek olan Dünya Kupası nedeniyle ülkenin 170 milyar dolarlık müteahhitlik hizmetine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Türk müteahhitlerin bu fırsatı kaçırmaması için bu dev fuarın bir kapı görevi göreceğini söyledi.

Yılların deneyimine sahibiz

Emadi şöyle devam etti: “QNCC, Katar’ın stratejik vizyonlarına her zaman destek vermektedir. Bu denli büyük bir etkinliğin altından kalkabilecek bir yılların deneyimine sahip olduğumuza inanıyoruz.”