Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı 2021 başvuruları başladı mı?

Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları yakından takip ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre 75 sözleşmeli personel alımı için KPSS puan türünden en az 70 ve üzeri puan alma şartı aranmaktadır. Peki, Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı 2021 başvuruları başladı mı?

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacağını Resmi Gazete'de yayımladığı ilan ile duyurdu. Personel alımı başvurusu yapmak isteyen adaylar aramalarında Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı 2021 başvuruları başladı mı? sorusuna cevap arıyor. Yayımlanan ilanda 75 sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi.

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),

c) En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, gümrük işletme bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak,

ç) ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,

TİCARET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TİCARET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Başvurular dijital ortamda 07.07.2021-16.07.2021 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır

Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının dört katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az on gün önce www.ticaret.gov.tr internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca adaylar tüm süreçlere ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları ile sözlü sınav tarihi, saati ve yeri daha sonra www.ticaret.gov.tr internet adresinin duyurular bölümünde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir