750 muhafaza memuru alımı mülakatı ne zaman? Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı sonuçları açıklandı mı?

Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı sonuçları heyecanla bekleniyor. Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru Sözlü Sınavına Katılmaya Hak Kazanan Adaylar Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edildi. Açıklanan listelere göre, 1529 kişi sözlü mülakatlara katılacak. Peki, Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı sonuçları açıklandı mı? 750 muhafaza memuru alımı mülakat ne zaman?

Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı yoğun ilgi görüyor. Alıma başvuran binlerce aday sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Toplamda 750 kişinin muhafaza memuru olarak alınacak olup, mülakata girmeye hak kazanan kişi sayısı ise 1529 olarak açıklandı. Peki, Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı sonuçları açıklandı mı? 750 muhafaza memuru alımı mülakat ne zaman?

GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı sonuçları henüz açıklanmadı. Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımında mülakat aşamasına gelindi. Mülakata katılacak 1529 kişi listesi bakanlığın sitesinde açıklandı.

GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURU ALIMI MÜLAKATI NE ZAMAN?

Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru alımı mülakat tarihleri henüz açıklanmadı. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda başarılı olup sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar listesi için tıklayın.

Adaylar sözlü sınavda yanlarında T.C kimlik belgesi ve HES kodu bulundurmak zorundadır.

MUHAFAZA MEMURU OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Ticaret Bakanlığı personel alımında adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b. Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarı ile otuz yaşını doldurmamış olmak (01.01.1991 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.),

c. En az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret, finans ve bankacılık, gümrük işletme bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak,

d. ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda belirtilen ilgili KPSS puan türünden 70 ve üzeri puan almak,

e. Erkeklerde en az 172 cm, kadınlarda ise en az 165 cm boyunda olmak,

f. Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını, psikiyatrik bir hastalığı, kişilik bozukluğu, nörolojik rahatsızlığı, şaşılığı, körlüğü, gece körlüğü, renk körlüğü, işitme kaybı, topallık, kekemelik, kas veya iskelet sisteminde hareket kısıtlılığı ve benzeri engeller bulunmadığını belirten ve "Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir" ibareli sağlık kurulu raporu almak, Söz konusu rapor atanmaya hak kazanan adaylardan evrak teslim sürecinde istenilecektir.(Başvuru aşamasında istenilmeyecektir.)