Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Hizmet ihracatında hedef 110 milyar dolar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hizmet sektörünün küresel hasılatın 3'te 2'sini oluşturduğunu söyledi. Bakan Bolat, hizmet ihracatında hedefin 110 milyar dolar olduğunu belirtti.

Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB) 19-21 Nisan'da Sapanca'da düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısıyla sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Toplantının açış konuşması yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat şunları kaydetti:

İSTİHDAMIN YÜZDE 50'Sİ

'Hizmet ihracatı son yıllarda küresel anlamda hızlı bir büyüme kaydetmekte ve ürettiği ekonomik değer bakımından ülke ekonomilerinde hayati bir yer tutmaktadır. Dünya ticaretindeki yeri gün geçtikçe artan hizmetler sektörü, bugün küresel hasılanın üçte ikisini ve istihdamın yüzde 50'sini oluşturmaktadır. Bizler de ülkemizi bu yarışta en ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2024 yılında da aynı başarıları devam ettirmek niyetindeyiz."

ÜYE SAYISI 5 BİNİ AŞTI

'Bu ivmeyle, yıl sonu hedefimiz olan 110 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmayı, bu vesileyle cari açığın kapatılmasına yine önemli bir katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz" diyen Bolat, 'Ülkemiz ekonomisinin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri yapmak ve vatandaşlarımızın refahını artırmak için Ticaret Bakanlığı olarak üzerimize düşen sorumluluğu her alanda layıkıyla taşımaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Şekib Avdagiç de HİB'in 6 yıl önce 644 üye ile kurulduğunu bugün ise 5 bin üyeyi aştıklarını belirtti.