Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Gümrük Birliği'ni derinleştirelim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ev sahipliğinde düzenlenen AB-Türkiye Yüksek Düzeyli İş Diyaloğu toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ev sahipliğinde düzenlenen AB-Türkiye Yüksek Düzeyli İş Diyaloğu toplantısı gerçekleştirildi. Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi'nin de katıldığı toplantının açılışında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş "AB-Türkiye Gümrük Birliği'nin işleyişinin derinleştirilmesi ve iyileştirilmesi, ticari ve küresel değer zincirlerinden en yüksek faydayı elde etmek için hayati önem taşımaktadır. İki tarafın da mevcut Gümrük Birliği'ni derinleştirerek bu fırsatı değerlendireceğinden eminim" dedi. Tarafların iş birliği yapmasının önemine işaret eden Muş, "İçinde bulunduğumuz meçhul sularda başarılı olmak istiyorsak birlikte hareket etmeliyiz. Biz özel ilişkimizi güçlendirmek ve derinleştirmek için her türlü çabayı göstermeye hazırız" dedi.

VİZE KOLAYLIĞI ÇAĞRISI

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise Oliver Varhelyi ile vize sistemiyle ilgili komisyon üyelerini birlikte çalışmaya davet etti. Kaymakcı "Şengen vizesi ile seyahat mümkün olana kadar bir vize kolaylaştırmasına ihtiyacımız var" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da "Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna çok ihtiyacımız var" dedi.