Tıbbi cihazlar artık yerel tedarikçiden alınacak

Sağlık Bakanlığı, hastanelerin bugüne kadar temin edemediği tıbbi cihazlara ilişkin alım izinlerini durdurdu. Bu aydan itibaren MR, tomografi gibi cihazlar yerli üreticiden alınacak.

DORUK ÇAKAR

Sağlık Bakanlığı, hastanelerin bugüne kadar temin edemediği tıbbi cihazlara ilişkin alım izinlerini durdurdu. Hastaneler Bakanlığa yeniden başvuracak ve ilgili cihazlar yerli tedarikçi ve üreticilerden temin edilerek hastanelere dağıtılacak. Katma dağerli ürünlerin geliştirilmesine yönelik adımları hızlandıran Hükümet, bu kapsamda bine yakın devlet hastanesinde kullanılacak MR, tomografi, ultrason, EKO, dijital röntgen ve hasta başı monitörler için de yerli üreticileri adres gösterdi.

MALİYETLER DÜŞECEK

 Daha önce ilgili cihazlar için hastanelerden envanter kayıtları isteyen Sağlık Bakanlığı, bu kez de ilgili cihazlardan hastanelerin talebi olmasına rağmen henüz hastanelere teslim edilmeyen cihazlarla ilgili alım izinlerini iptal etti. Söz konusu iptal işlemi, hastanelerin ihtiyaç duyduğu ilgili cihazların, yerli üretici ve tedarikçilerden temini için gerçekleşti.  Uygulamayla hem Sağlık Bakanlığı ile hastanelerin ödedikleri maliyetler düşecek hem de yurt dışı kaynaklı şirketler yerine yerli üretici ve tedarikçiler kazanmış olacak.