THY'nin 300’üncü uçağı olan Airbus'u da şaşırttı

Türk Hava Yolları, 300’üncü uçağı olan Airbus 330-300 uçağını teslim aldı. Avrupa üretimi olan uçağın içerisinde ilk defa kullanılan yerli üretim koltuk ve mutfaklardaki işçilik kalitesi Airbus yöneticisini şaşırttı.

SÜLEYMAN ŞEN

Türk Hava Yolları’nın (THY) 300’ncü uçağı Airbus 330-300 oldu. Airbus’ın Fransa’nın Toulouse şehrinden önceki gün İstanbul’a gelen uçak için dün İstanbul Atatürk Havalimanı THY Teknik hangarında özel bir tören düzenlendi. 

39 UÇAK DAHA GELİYOR

Burada konuşan THY İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, “Dünyanın en iyi havayolu şirketi olma idealimiz yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Aynı zamanda bayrağımızın taşındığı destinasyon sayısını artırarak, ülkemizin yurt dışındaki temsil gücüne de önemli bir katkı sağlıyoruz. 1933 yılında 5 uçaklık mütevazı bir filo ile kurulan şirketimiz, filosuna 100. uçağını, kuruluşundan 73 yıl sonra 2006'da, 200. uçağını da 2013'te dahil etti. Bugün ise 300. uçağımızla, 'uçak sayısında'  dünyanın 13. büyük havayolu şirketiyiz. Bu yılın sonuna kadar filomuza 39 yeni uçak daha katılacak” dedi. 

ANDERSON: ŞOKTAYIM

Yeni uçağın koltuk ve galley olarak adlandırılan mutfak bölümü Türkiye’de üretildi. Tören sonrası THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Genel Müdür Temel Kotil ve Airbus Kıdemli Satış Direktörü Douglas Anderson uçağın içerisini birlikte gezdi. Airbus yöneticisi koltukların kalitesi karşısında ‘Şoktayım’ diyerek yüksek kaliteli işçiliğe dikkat çekti. Yerli ekonomi sınıfı uçak koltukları TSI (Turkish Seat Industries) yerli mutfak (galley) ise TCI (Turkish Cabin Interiors) imzası taşıyor.