THY'den Amerika atağı! Uçuş sayısı arttı, doluluk %80

2019 yılında Amerika Kıtası'na haftada 102 sefer yapan THY, pandemiye rağmen uçuş sayısını 139'a çıkardı. Doluluk oranının % 80'e çıktığını belirten Yahya Üstün, “Yeni rotalarda Dallas'tan sonra Seattle, Denver var” dedi.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Dünya havacılık tarihinin en zor yıllarından biri olan 2020'nin ardından, 2021 bir toparlanma yılı olarak dikkat çekse de sektörde pandeminin etkileri hâlâ sürüyor. Avrupa ülkeleri hâlâ sınırlar konusunda son derece korumacı. Havayolu şirketleri ise çoğunlukla desteklerle ayakta duruyor. Dünya çapında 10 bine yakın uçağın yerde beklediği tahmin edilirken Türk Hava Yolları (THY) ise, eylülde günlük 1200 uçuşa çıkarak Avrupa'nın en çok uçan 2'nci havayolu olmayı başardı.

ROTA SAYISI 327'YE ÇIKTI

Pandemi döneminde Avrupa ülkeleriyle havayolu trafiği sınırlanırken, Amerika ise Türkiye'den yolcuların en çok tercih ettiği destinasyonlardan biri oldu. Türk Hava Yolları da bu dönemde adeta Amerika atağına başladı. Dünya havacılık tarihinin en parlak yıllarından biri sayılan 2019'da Amerika Kıtası'na haftada 102 sefer yapan şirket, bu dönemde uçuş sayısını 139'a çıkardı. Şirket geçtiğimiz günlerde Amerika'daki uçuş noktalarına Dallas'ı da ekleyerek, kıtadaki destinasyon sayısını 22'ye, dünya çapındaki rota sayısını ise 327'ye çıkardı. Dallas'ın ardından rotalarına yeni destinasyonların ekleneceği bilgisini paylaşan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Sırada Seattle ve Denver var" dedi. Üstün, ağustos ayında Amerika uçuşlarında doluluk oranının yüzde 80'e çıktığını sözlerine ekledi.

LOS ANGELES VE MİAMİ REVAÇTA

THY'nin 2021'de Amerika'da uçuş frekansını artırdığı şehirlerin başında Chicago geliyor. 2019'da şehre haftada 7 uçuş yapan havayolu, 2021'de bu rakamı 12'ye çıkardı. Los Angeles ve Miami de uçuş sayısının arttığı şehirler olarak dikkat çekiyor.

SPACEX'İN MERKEZİ

Türk Hava Yolları, Houston'un ardından Dallas ile Texas'taki ikinci bir önemli noktaya operasyonlarını başlatmış oldu. Çekici yatırım olanakları ile teknoloji alanında son yıllarda güçlü bir alternatif haline gelen Texas, havacılık ve uzay sektöründe de Lockheed Martin, SpaceX gibi devlerin tesislerine ev sahipliği yapıyor. Dallas şehri ayıca 9 adet Fortune 500 şirketini de bünyesinde barındırıyor.

MASKE TAKMAYANA 27 BİN LİRA CEZA

Amerikan Ulaştırma Güvenliği İdaresi maske takmayan yolcular için oldukça ağır para cezaları belirlemiş durumda. Buna göre maske takmayanlar 500 ila 3 bin dolar arasında değişen rakamlarda para cezasına çarptırılıyor.