SÜLEYMAN ŞEN-HABER MERKEZİ
Türk Hava Yolları yolculara sunduğu konfor ve imkanlarla adı ‘uçak kaçırtan salona ‘çıkan Atatürk Havalimanı’ndaki CIP Salonu’nda dünya mutfağının örneklerini sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Japon mutfağından ‘tepenyaki’ yemeğini yolcularına ikram eden THY, bu hafta Hindistan yemekleri haftasını başlattı.
ÇOK OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK
THY Özel Yolcu Salonları Anlaşmalar Müdürü Mustafa Fatih Şencan, yolcuların uygulamadan çok memnun kaldığını belirterek, “Çok olumlu geri dönüşler aldık yolcularımızdan. Bu hafta Hindistan mutfağından ‘chicken tika masala’ yemeği ile devam ediyoruz. Bunu sadece Hindistan’a gidecek yolcularımıza düşünmüyoruz. Dünyanın dört bir yanından yolcularımızı CIP Lounge’ımızda ağırlıyoruz. Hindistan’a Delhi ve Bombay olmak üzere günde 2 seferimiz var. Fakat Delhi ve Bombay uçuşlarında yolcularının büyük bölümünün transfer yolcu olduğunu görüyoruz. Neredeyse 150-200 destinasyondan yolcularımız Hindistan’a İstanbul üzerinden gidiyorlar. Amerika’dan, Avrupa’dan, Afrika’dan, hatta Rusya’dan bile yolcularımız kalitemiz sayesinde Hindistan’a bizim uçuşlarımızla gidiyorlar. Yolcularımız Hindistan’a gelmeden önce lounge’ımız içerisinde Hint mutfağının en güzel yemeklerini sunuyoruz. CIP Lounge’ımızda Türk misafirlerimiz kadar diğer milletlerden de misafirlerimiz var. Burada sadece Türk damak tadını değil, dünya milletlerinin damak tadını düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta da Çin mutfağını sunacağız.” dedi.
Daha önce Hindistan’a hiç gitmediğini ancak yemeklerini beğendiğini söyleyen Malezyalı Marinho Leo, THY’nin CIP lounge’ını sürekli kullandığını belirterek, “ Mükemmel bir salon” dedi.