THY kriz dinlemiyor Ukrayna'da büyüyor

Türk Hava Yolları ekonomik krizle birlikte doğusunda savaşın devam ettiği Ukrayna’da büyümeye devam ediyor. Ukrayna’da yedi şehre uçan THY, krizlerin bunalttığı Ukraynalılara kötü günde umut oluyor.

SÜLEYMAN ŞEN

DOĞU'DA Donetsk ve Lugansk’ta devam eden savaş, bunun yanı sıra ekonomik kriz Ukrayna’yı bunaltırken, Türk Hava Yolları’nın bu olumsuz koşullarda ülkeye yeni uçak seferleri başlatması Ukraynalılara adeta nefes aldırıyor. THY, Ukrayna’da Kiev, Odessa, Lviv, Herson, Zaporijya, Dnepropetrovsk ve son olarak 30 Mart’ta başlattığı seferlerle İvano-Frankivsk şehirlerine uçuyor. 

Turizmde potansiyel var

28 Aralık 2015’te Zaporijya hattını açtıklarını anlatan Türk Hava Yolları Dnepropetrovsk Müdürü Gürhan Sözen, Kazak diyarı olarak bilinen Zaporijya’da turizm potansiyeli bulunduğunu, bu nedenle buraya yatırım yaptıklarını söyledi. 

Hedef her gün uçmak

Sözen, "Geçen 4 aylık sürede ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladık. Uçaklarımızın doluluğu bizi haklı çıkardı" dedi. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin çok eskiye dayandığını hatırlatan Sözen, “Ukrayna ile bugün de çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Haftada 4 kez uçuyoruz ancak hedefimiz haftanın her günü uçmak ve dünyanın her tarafından buraya turist taşımak" diye konuştu.