THY, İstanbul Havalimanı’na martta 5 bin TIR’la taşınacak  

İstanbul Havalimanı’nın sıçrama yaşatacağını belirten İlker Aycı, THY’nin 330 uçaklık dev filosunun mart ayında 5 bin TIR’la yeni havalimanına taşınacağını söyledi. THY’nin buradan uçtuğu nokta sayısı 18’e çıktı.  

THY Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı, dünyadaki havacılık sektöründen 3 kat fazla büyümelere imza atan THY’nin, geçen yılı, hedefi olan 75 milyon yolcuyu taşıyarak kapatacağını belirtti. Aycı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nca düzenlenen Tecrübe Aktarımı Konferansı’nda yaptığı konuşmada, 42 ayda inşa edilen İstanbul Havalimanı’nın, THY’nin yeni yuvası olduğunu ve Türkiye’nin yeni bir transfer ve aktarma yeri olarak merkez ülke olma konumunu güçlendireceğini söyledi.

MARTI İPLE ÇEKİYORUZ

Aycı, mart itibarıyla filo olarak yeni havalimanından uçuş gerçekleştireceklerini anlattı. Aycı, İstanbul Havalimanı’na 330 uçaklık dev filonun taşınmasının 5 bin TIR’la gerçekleşeceğini belirtti. “Tüm filo olarak başlayacağımız mart ayını da iple çekiyoruz” diyen Aycı, 2023’te 30 milyar doları aşan Türkiye’nin ilk grup şirketi olmayı hedeflediklerini belirtti. Aycı, “Çalışan ordumuzu da 100 bine taşıyacağız” dedi. 

330 UÇAKLIK DEV FİLOYLA GİDECEK

İlker Aycı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın düzenlediği konferansa katıldı.

75 milyon yolcuyla dünyada 11’inci sıraya yükseldi

Son 15-16 yılda THY’nin sektörün 3 kat üzerinde büyüdüğünü anlatan Aycı, “Yani dünyadaki havacılık sektöründen 3 kat fazla büyümelere imza attı. THY, 2018’i hedefi olan 75 milyon yolcuyu taşıyarak kapatmış olacak” dedi. Dünyada yolcuda 13. sıradan 11. sıraya geldiklerini, kargoda ilk 8’e girdiklerini ifade eden Aycı, hedeflerinin önce 5, sonra 3. sıraya yükselmek olduğunu bildirdi. Aycı, İstanbul Havalimanı’nda başlayan uçuşlarından da gayet memnun olduklarını belirterek, “Yolcularımızla yaptığımız anketlerde de onların memnuniyetine şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

AB seferleri başladı, ilk durak Paris oldu

THY, dün itibarıyla yurtiçinde Diyarbakır ve Hatay’a, yurtdışında ise Paris, Frankfurt, Münih, Tiflis, Aşkabat’a sefer başlattı. İlk sefer Fransa’nın başkenti Paris’e yapıldı.

Gidiş-dönüş 129 dolar

THY bugün ise yurtdışında Moskova ve Kuveyt’i, yurtiçinde de Kayseri’yi uçuş ağına ekleyerek İstanbul Havalimanı’ndan uçtuğu nokta sayısını toplamda 18’e çıkardı. 

Doluluk oranı 2018’de yüzde 82 oldu

THY yolcu sayısı 2018’de önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artarak 75.2 milyona ulaştı. Toplam yolcu doluluk oranı, ocak-aralık döneminde 3 puanlık artışla yüzde 82 olarak gerçekleşti. Yurt dışı yolcu doluluğu 3 puan artarak yüzde 81 seviyesine, yurt içi yolcu doluluğu ise yaklaşık 1 puan artarak yüzde 85 seviyesine ulaştı.