THY en zor uçuşta bile 61 milyon dolar kâra geçti

THY, salgının küresel havacılıkta yol açtığı krize rağmen ilk çeyreği 61 milyon dolar net kârla kapattı. İlker Aycı, “Bu performans ancak ‘zor olanı başarmak' olarak nitelendirilebilir” dedi.

TÜRK Hava Yolları (THY), sektörü derinden etkileyen Kovid-19 salgını kaynaklı krize rağmen yılın ilk çeyreğini 61 milyon dolar net kârla tamamlamayı başardı. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Ortaklığın birinci çeyrekteki toplam gelirleri, salgından kaynaklı uçuş talebinin azalması ve yeni mutasyonların ortaya çıkması sebebiyle dünya genelinde zaman zaman uygulanan seyahat kısıtlamaları neticesinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 düştü ve 1.8 milyar dolar oldu. Kargo gelirleri ise göre yüzde 77 arttı" denildi.

6.4 MİLYON YOLCU TAŞIDI

THY'nin, yolcu kapasitesinin yüzde 48 gerilediği ilk çeyrekte, iç hatlarda yüzde 74, dış hatlarda ise yüzde 61 doluluk oranıyla toplam 6.4 milyon yolcu taşıdığı belirtilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı: "THY, geniş uçuş ağı, tarife yapısı ve hijyen standartlarıyla küresel bir havayolu olma kimliğini bu zorlu günlerde daha da sağlamlaştırdı. Bu kimliği sayesinde bu süreçte kapatılan hatlar yerine kârlı hatlara kapasite kaydırmaları başarıyla gerçekleştirildi. Nisan sonu itibarıyla şirketin filosu toplam 362 uçaktan oluşmaktadır."

GÖKYÜZÜNDE GÜÇLENMEYE DEVAM

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, şu değerlendirmeyi yaptı: "Pandemi krizi sürerken ortaya koyduğumuz bu performans yalnız 'zor olanı başarmak' olarak nitelendirilebilir. Bu başarı, milli görev bilincimizin, mesleki kabiliyetimizin ve kriz yönetme tecrübemizin ortak bir sonucudur. Aynı özveriyle çalışmaya ve bu karamsar günleri geride bırakarak gökyüzünde güçlenmeye devam edeceğiz."

TURKISH CARGO REKOR BÜYÜDÜ

Açıklamada, şubat ayı verilerine göre Turkish Cargo'nun hava kargo pazarında rekor düzeyde büyüyerek, dünyanın en büyük 5. hava kargo taşıyıcısı olduğu da belirtildi. Açıklamaya göre, Turkish Cargo, ilk çeyrekte sahip olduğu uçuş ağı gücünü yüzde 33 kapasite artışıyla taçlandırdı.