Teşvikler artırılıyor... Meslek liseliye 850 TL günlük harçlık

Meslek lisesi mezunlarının İşbaşı Eğitim Programı'na katılım sağlamaları halinde cep harçlıklarının günlük tutarı 654 liradan 850 liraya yükseltildi.

Mesleki eğitimi geliştirmek için yeni bir adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında, 'mesleki, teknik lise mezunlarına teşvik ve öğrencilere devlet katkısı' protokolü imzalandı. Dün Ankara'da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, eşleştirmeleri esas alarak, meslek liselerini tamamlayan ve İşbaşı Eğitim Programı'na katılan gençlere asgari ücretten yüzde 30 daha fazla tutarda cep harçlığı verdiklerini söyledi. Işıkhan, "Meslek lisesi mezunlarımız, eğer mezun oldukları alanda İşbaşı Eğitim Programı'na katılım sağlarlarsa, alacakları cep harçlığının günlük tutarı, 654 liradan, 850 liraya yükselmektedir" dedi.

İŞ BULMAYA DESTEK

Işıkhan, bu uygulamanın, mezunların kendi alanlarında iş hayatına katılmaları ve iş bulabilmeleri için önemli bir destek olduğunu belirtti. MEB Bakanı Yusuf Tekin de meslek ve teknik eğitim politika belgesinin bu hafta yayımlanacağını söyledi.

İŞKUR 6 AYDA 691 BİN KİŞİYE İŞ BULDU

Vedat Işıkhan, 2024 Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ederek bu oranda geçen yıla göre yüzde 18.3 artış sağladıklarını söyledi. İŞKUR'un verilerini paylaşan Işıkhan, "İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimiz kapsamında 1 milyon 510 bin bireysel görüşme yaptık" dedi.