Terör bitince 233 firma Şırnak'a yatırım yaptı! Huzuru gören yatırıma geldi

5 yıl önce yaşanan terör saldırısı sonrası yürütülen operasyonlarla huzur ve güven ortamının tesis edildiği Şırnak'a yatırım akıyor. 233 girişimcinin kurduğu işyerlerinde 1.798 kişi istihdama kavuştu.

Terörün gölgesinden kurtulan Şırnak, önce huzura sonra yatırıma kavuştu. 5 yıl önce yaşanan terör saldırılarının ardından yürütülen operasyonlarla huzur ve güven ortamının tesis edildiği kent, hayata geçirilen teşvik uygulaması, coğrafi konumu ve genç nüfusu dolayısıyla yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Kentte 5 yıllık süreçte tekstil, mobilya, aksesuar gibi çeşitli iş kollarındaki 233 firma teşvik imkanından yararlanarak kent merkezi ile Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde yatırım yaptı.

SALGINDA 71 TESİS

233 girişimcinin kurduğu işyerlerinde 1.798 kişi istihdama kavuştu. Bu yatırımların 71'i salgın ile mücadelenin yoğun yaşandığı son bir yılda gerçekleşti. Bu yatırımlarla ise son bir yılda 426 kişiye iş ve aş sağlandı. Vali Ali Hamza Pehlivan, bölgede terör örgütünün 40 yıldır devam eden menfur saldırıları nedeniyle yatırım anlamında da büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi.

YENİ FABRİKA YOLDA

Pehlivan huzur iklimiyle birlikte yatırımların gelmeye başladığını belirterek yakın zamanda tekstil fabrikası kurmak isteyen bir yatırımcıya da Şırnak Üniversitesi Kampusu'nde yer verildiğini söyledi. Pehlivan, bu fabrikanın kurulması ile kısa vadede 300, ilerleyen süreçte ise 1000 kişiye istihdam sağlayacağını bildirdi.

CAZİBE MERKEZİ OLDU

Kentte güneş enerjisi sektöründe yatırım yapan iş insanı İbrahim Halil Erkan, 2015 yılında yaptığı yatırım planlamasını, terör nedeniyle ertelemek zorunda kaldığını söyledi. Sağlanan huzurla ertelediği yatırımını gerçekleştirme kararını aldığını belirten Erkan "12 milyon liralık sermaye ile yatırım gerçekleştirmiş olduk. Bunun devamı da gelecek. Kent, son 3 yıldır cazibe merkezi haline geldi" dedi. Şırnak'ta tekstil yatırımı yapan Reşit Başer de şimdilik 50 kişiye istihdam sağladığını, salgın nedeniyle vardiyalı çalışmak zorunda kaldıklarını, salgın sonrası istihdam sayısını 100'e çıkarmayı hedeflediğini kaydetti.