SSK Bağ-Kur emeklisi temmuzda ne kadar zam alacaklar? Temmuz memur maaş zammı 2021 ne zaman açıklanacak?

Emekli temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği temmuz zammı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte netlik kazanacak. İlk 5 ayda ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için yüzde 6.39'luk zammın garantilendiğini gösterdi. Peki, Temmuz memur maaş zammı 2021 ne zaman açıklanacak? SSK Bağ-Kur emeklisi ne kadar zam alacak? İşte tüm merak edilenler...

Emekli memur temmuz zammı için geri sayım sürüyor. Her yıl olduğu gibi yılın ilk altı ayında enflasyon oranları göz önüne alınarak zam oranları belli olacak. Ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez yapılan emekli zammında belirleyici olan enflasyon mayısta ise 0.89 yükseldi. İlk 5 ayda ortaya çıkan enflasyon verileri SSK ve Bağkur emeklisi için yüzde 6.39'luk zammın oluştuğunu gösterdi. İşte tüm detaylar...

SSK BAĞ-KUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Emekli ve memur zammı için tüm gözler bu ayki enflasyon verilerinin açıklanacağı tarihe çevrildi. SSK, Bağ-Kur, emeklileri, ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere ve bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alacaklar.

Beklentiler gerçekleşirse memur emekli maaşlarında en az 232 lira artış yaşanacak. Merkez Bankası'nın beklenti anketine göre haziran enflasyonunun yüzde 1.21 olması öngörülüyor.

TEMMUZ MEMUR MAAŞ ZAMMI 2021 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

13.5 milyon emekli için temmuz ayı birçok gelişmeyi barındırıyor. 5 Temmuz itibarıyla maaş zammı netleşecek ve zamlı maaşların erken yatma ihtimali bulunuyor.

SSK ve Bağkur emeklisine yapılacak zam ise direkt enflasyona göre şekillenecek. Bir başka deyişle ocak ve temmuz dönemlerinden geriye dönük 6 ayda oluşan enflasyon rakamı neyse o oranda zam verilecek. Toplu sözleşme SSK ve Bağkur emeklisi için uygulanmıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre; enflasyon ocakta yüzde 1.68, şubatta yüzde 0.91, martta yüzde 1.08, nisan ayında yüzde 1.68 artan enflasyon mayısta ise 0.89 yükseldi.