Temmuz emekli maaşları ne zaman verilecek? Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı?

Temmuz ayı zamlı emekli maaşları için heyecanlı bekleyiş başladı. Temmuz emekli maaşları ne zaman verilecek? Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Bağ-Kur, SGK ve Emekli Sandığı maaş ödemeleri, temmuz ayında idrak edilecek Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda olacak. İşte tüm detaylar...

Kurban Bayramı tarihinin yaklaşıyor olması ile birlikte tüm emekli vatandaşların gözü maaş ödemelerinin yapılacağı tarihe çevrildi. Temmuz emekli maaşları ne zaman verilecek? Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Yapılan açıklamaya göre, bayram öncesi 1.100 TL ikramiye alacak emekliler, temmuz ayı emekli maaşlarını da aynı tarihlerde alacaklar. İşte tüm merak edilenler...

TEMMUZ EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 13-16 Temmuz tarihleri arasında hesaplarında olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz'da ödeneceğini bildirdi.

Yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz'da ödeneceğini bildiren Bilgin, emekli ve hak sahiplerinin ikramiyeleri ile zamlı emekli aylıklarının SSK emeklileri için 13 ve 14 Temmuz'da; Bağ-Kur emeklileri için de 16 Temmuz'da hesaplara yatırılacağını belirtti.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

TÜİK, ocak-haziran enflasyonunu yüzde 8.45 olarak duyurdu. Buna göre, memur ve emeklileri için yüzde 5.45 enflasyon farkı oluştu. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, memur maaşları yüzde 8,45 artarken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları da aynı oranda yükseldi. Yeni zamla birlikte en düşük SSK emeklisinin aylığı 2.750 liraya, düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.466 liraya, en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 1.987 liraya yükselmiş oldu.

Yeni zamla birlikte emeklilerin her ay aldığı ek ödeme tutarı da yükselmiş olacak. Temmuz ayından itibaren en düşük ek ödeme tutarı 77 liraya, en yüksek ek ödeme tutarı da 414 liraya çıkacak.

Yeni zamla birlikte en düşük SSK emeklisinin aylığı 2.750 liraya, düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 2.466 liraya, en düşük tarım emeklisinin aylığı ise 1.987 liraya yükseldi.

Bu yılın başında ise SSK, Bağ-Kur, tarım emeklileri maaşlarını yüzde 8.36 zamlı almıştı. Böylece işçi, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin 2021 yılı zam oranı yüzde 16.8 oldu.

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü 11 gün mü?