Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 60 milyar dolarlık ihracat hedefinin nitelikli iş gücü olmadan yakalanamayacağını belirterek, "Hedeflere ulaşabilmek için eğitim standardı yüksek, yaratıcı mühendislere ihtiyacımız var. Alanında işsizlik sorunu olmadığı halde tekstil mühendisi yetiştirmekte ciddi sorun yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Fayat, TGSD tarafından İTÜ Tekstil Teknolojileri Ve Tasarım Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden bu yıl mezun olacak öğrenciler için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, hazır giyim sektörünün 243 yıllık tarihi geçmişi bulunan bu köklü eğitim yuvasından mezun olan tekstil mühendisleriyle geleceğe çok daha emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi. Türk hazır giyim sektörünün 2023'te 60 milyar dolar ihracat ve üretimde 1 milyon ilave istihdam hedefinin bulunduğunu anımsatan Fayat, sektörün bu istihdama değer katacak çok daha fazla mühendise ihtiyacı olduğunu vurguladı.
"Mezunlarımız kendi marka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte"
Tekstil Teknolojileri Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy ise İTÜ'nün bilimle, teknolojiyle, sanatla ve sporla markalaşmış bir kurum olduğuna dikkati çekerek, fakültenin derin mühendislik bilgisi ve disiplinler arası bir yapıda, tüm sanayi dallarıyla işbirliği yapabilecek nitelik ve donanımda olduğunu aktardı. Gürsoy, "Mezunlarımız gerek ulusal gerekse uluslararası arenada kendimarka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte yetişiyor. Mensuplarımıza ve tüm mezunlarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu konuda fakülte olarak iddialıyız. Halen 414 Tekstil Mühendisliği, 141 Moda Tasarımı, 58 Tekstil Geliştirme ve PazarlamaProgramı olmak üzere toplam 613 öğrencimiz ile eğitimimize devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu. (AA)