Tediye 2021 ödemeleri hesaplara yatıyor... İlave tediye ödemesi ne kadar oldu?

Tediye ödemeleri hakkında son açıklama Bakan Zehra Selçuk'tan geldi. 4D kadrosunda çalışan vatandaşlar için tediye ödemeleri yapılıyor. Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre kamu ve taşeron işçiler ödemeleri, 4 taksit halinde alacak. Tediye tarihleri belli oldu mu, ne zaman yatacak? İlave tediye ödemeleri 2021 ne kadar oldu?

Tediye tarihleri açıklandı. 2021 yılı itibarıyla kamu ve taşeron işçiye 52 günlük ilave tediye ödeme tarihleri Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu. 4D kadrosuna geçiş yapan çalışanlara verilen bu ödeme 4 taksit halinde yapılacak. Peki, Tediye tarihleri belli oldu mu, ne zaman yatacak? İlave tediye ödemeleri 2021 ne kadar oldu? İşte detaylar...

TEDİYE TARİHLERİ BELLİ OLDU MU, NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Zehra Selçuk, yaptığı resmi açıklamada, tediye ödemelerinin bugün hesaplara yatacağının altını çizdi. 

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, ilave tediyenin birinci yarısının 29/01/2021, diğer yarısının 11/05/2021 tarihinde ödenmesine, yer altı işlerinde çalışanlara ise ilave tediyenin tamamının 24/12/2021 tarihinde ödenmesine karar verildi.

İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ 2021 NE KADAR OLDU?

Kadrolu kamu ve taşeron işçilerine verilen 52 günlük ikramiye ödemeleri 4 taksit halinde gerçekleştiriliyor. 1. ilave tediye taksit ödemesi hesaplanırken işçinin aldığı brüt ücret üzerinden hesaplama yapılıyor. Hesaplamadan sonra, SGK prim ve gelir vergisine ek olarak damga vergisi de kesiliyor.

Bu yıl asgari ücretle çalışan işçi 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alacak. Bunun da 13 günlük tutarı yani 911,73 lirası 29 Ocak tarihinde hesaplara yatacak.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ KİMLER ALIYOR?

İlave tediye ödemelerini kimler alır, hangi kurumlar ilave tediye ödemesi yapar araştırılan bir konu oldu. 52 günlük ikramiye ödemeleri her işçiye verilmiyor.

6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağıdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılır:

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

Kamu iktisadi teşekkülleri,

Genel ve katma bütçeli kurumlar,

Özel bütçeli idareler,

Belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçiler.