Tediye ödemeleri 2021 ne zaman yapılacak? 3. ilave tediye ödeme tarihi belli mi?

Kamuda çalışan işçilere verilecek tediye tarihi belli oldu, karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 3. tediye ödeme tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. 2021 tediye ödemelerine dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Kamu işçilerine ek ödeme tarihleri açıklandı. 6772 sayılı Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2021 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 3. ilave tediye ödeme tarihi belli mi? İşte tüm merak edilenler...

TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre ilave tediyenin ilk yarısı 16 Temmuz 2021 tarihinde, ikinci yarısı ise 17 Aralık 2021 tarihinde ödenecek.

En düşük ödeme 1.108 TL olacak. Bu yıl asgari ücretle çalışan işçi 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alacak.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alınmıştır. İlave tediye kanunla güvence altına alınmış bir haktır ve bütün kamu işçileri bu haktan yararlanmaktadır.

Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde kadroya geçen işçilere, ayrı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan kurumlarda kadroya geçen işçilere yılda 52 günlük tediye ödenmesi gerekmektedir.

İlave tediye ödemesinin miktarı günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. 2020 yılının üçüncü taksiti olan ağustos ayı tediye miktarı, kamu işçisinin 13 günlük ücreti olarak ödenecek.

İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmamaktadır. İlave tediyenin hesabı işçinin esas ücretinin aylık toplamına göre yapılmaktadır.