Merkez Bankası 2024 Mart ayı faiz kararı ne olur? TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların nabzı tutuldu. Dolar, altın ve borsayı etkileyen faiz kararının açıklanacağı tarih, yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Merkez Bankası, piyasa katılımcıları anketini yayınladı. Buna göre Merkez Bankası 2024 Mart ayı faiz kararı ne olur? TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte Piyasa Katılımcıları Anketine göre Merkez Bankası 2024 Mart ayı faiz kararı beklentisi

TCMB faiz kararı için için gözler PPK (Para Politikası Kurulu) toplantısına çevrildi. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit tutmuştu. Yılın üçüncü PPK toplantısının ardından Merkez Bankası 2024 Mart ayı faiz kararı kamuoyuyla paylaşılacak. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası 2024 Mart ayı faiz kararı ne olur? İşte detaylar...

TCMB FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 21 Mart Perşembe günü toplanacak.

TCMB faiz kararı, aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.

MERKEZ BANKASI 2024 MART AYI FAİZ KARARI NE OLUR?

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakmasını bekliyor.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 45'te sabit bırakılması yönünde oldu.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay sonuna yönelik beklenti 45, 3 ay sonrası için ise yüzde 46,85 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,62'den yüzde 36,96'ya çıktı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 21 Mart Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit tutmuştu.