TBMM memur alımı sonuçları ne zaman belli olacak? TBMM memur alımı sınavı ne zaman?

TBMM memur alımı sonuçları gündemde merakla araştırılıyor. TBMM'nin personel ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 300 personel alımı yapılıyor. Peki, TBMM memur alımı sınavı ne zaman? TBMM memur alımı sonuçları ne zaman belli olacak?

TBMM memur alımı yoğun ilgi görüyor. 300 personel alınması amacıyla açılan sınava geçerli başvuruda bulunan ve KPSS puanına göre sıralamaya giren adayların sözlü ve uygulama sınavları 29.08.2022-16.09.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Peki, TBMM memur alımı sınavı ne zaman? TBMM memur alımı sonuçları ne zaman belli olacak?

TBMM PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

TBMM'nin personel ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre (300) personel alınması amacıyla açılan sınava geçerli başvuruda bulunan ve KPSS puanına göre sıralamaya giren adayların sözlü ve uygulama sınavları 29.08.2022-16.09.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Anılan Yönetmeliğin 12'nci maddesinin beşinci fıkrası gereğince uygulama sınavlarında adayların görevin gereğini yerine getirmedeki yeterliliklerinin tespitine ilişkin değerlendirme; mesleki uygulama becerisi ve mesleki bilgi kriterlerine göre yapılacaktır.

Sözlü ve uygulama sınavına katılacak adayların ekli listede belirtilen tarihte sınav saatinden en az on beş dakika önce TBMM Başkanlığı Ziyaretçi Kabul Salonu Bakanlıklar-Çankaya/ANKARA adresinde hazır bulunması ve sınava gelirken, nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı), sürücü belgesi, pasaport, kurum kimlik kartı vb. T.C. Kimlik numarası içeren belgelerden en az ikisini yanında bulundurması gerekmektedir.