Tatilin dönüşü de çileli

Sahilleri doldurduk, sıra güvenli dönüşte. Bayram tatili süresince Antalya ve Muğla'nın nüfusu 4 milyona ulaştı. Fethiye, Bodrum ve Çeşme gibi ilçeler 1 milyona dayanırken uzmanlar dönüşe geçmeye başlayan tatilcileri trafik kuralları konusunda uyarıyor.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde tatil yöreleri adete doldu taştı. Birçok bölgede oteller tamamen doldu. Otellerde yer bulamayanlar kamp alanlarına ya da otel bahçelerine çadır kurarken ortaya çıkan veriler yaklaşık 10 milyon kişinin tatil yaptığını ortaya koydu. Tatil yapanların bir kısmı erken dönüşe geçerken, uzmanlar dönüş yolundaki sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı. Emniyet ekipleri de yollarda denetim yaparak sık sık sürücüleri kurallar konusunda bilgilendirdi. Yerel yöneticilerin verdiği bilgiye göre Antalya ve Muğla'nın nüfusu tatilciler sayesinde 4 milyona ulaştı. Fethiye, Bodrum ve Çeşme gibi ilçelerde ise nüfus 1 milyona dayandı. İşte tatil yörelerinde son durum:

ANTALYA: Yüzde 100 doluluğa ulaştı. Otellerde yer bulamayanlar tesislerin bahçelerine veya sahillere çadır kurdu. Konyaaltı Sahili ile Lara ve Sarısu plajları hınca hınç doldu doldu.

MUĞLA: Turistik tesislerde, bayram tatili süresince yüzde 100 doluluk oranlarına ulaşıldı. Muğla ve turistik ilçeleri 3 milyonu aşkın tatilci ağırladı.

BALIKESİR: Erdemit, Akçay, Güre, Ören, İskele ve Altınoluk'taki tesisler bayramda tamamen doldu. Turizmciler eylül ayına kadar bütün rezervasyonların da yapıldığını söylediler.

BODRUM: İlçenin nüfusu 1 milyonu buldu. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin "Bayram öncesi başlayan yoğunluğumuz hâlâ devam ediyor. Talep bayram sonrasında da devam edecek" dedi.

DATÇA: Nüfusu 23 bin 700 olan ilçede, ziyaretçi sayısı 100 bini geçti. Datça Kaymakamı Mesut Çoban, "Bu yıl haziranla birlikte yerli turist sayısında salgın öncesi döneme döndük sayılır. Özellikle temmuz ve ağustos döneminde ciddi bir yoğunluğumuz var" dedi.

KAŞ: İlçedeki otel ve villalarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Kaş ilçesi ile Kalkan beldesi arasındaki güzergahta trafik yoğunluğu oluştu. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş "İlçe olarak 61 bin nüfusa sahibiz ama nüfusumuzun 5-6 katı yoğunluğa ulaştık" dedi.

FETHİYE: Muğla'nın turistik ilçesi Fethiye'nin nüfusu 1 milyonu aştı. Sadece arife günü Ölüdeniz'e 52 bin araç giriş yaparken otellerde de boş yer kalmadı.

ADALAR: Marmara Denizi'ndeki adalar da tatilcilerin akınına uğradı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, toplam nüfusu 15 bin olan Avşa, Marmara ve Ekinlik adalarının nüfusunun 15 kat arttığını söyledi.

NEVŞEHİR: Ürgüp ve Avanos ilçeleri ile Göreme, Ortahisar, Uçhisar beldeleri ve çevresindeki turizm merkezlerinde % 100 doluluk yaşandı. Önümüzdeki haftalar için de ön rezervasyonlarda yoğunluk yaşanıyor.

AMASRA: İlçe merkezine girişlerde uzun araç kuyrukları oluştu, plajda şemsiye açacak yer kalmadı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır "9 günlük tatil nedeniyle rezervasyonlarımız 1 hafta öncesinden yüzde 100 oranında tamamen dolmuştu. İlçemizin nüfusu normal zamanlarda 6 bin 600'dür. Ama şimdi 60 bin kişiye ulaştı" dedi.

PAMUKKALE: Denizli'deki "beyaz cennet" Pamukkale de en yoğun günlerini yaşadı. Bölgedeki giriş kapılarında zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.

'50 YILDIR BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİM'

Tatilinin ilk günlerinden itibaren Çeşme'deki oteller ve konaklama tesislerinde boş yer kalmadı. 3 günde 500 bin aracın girdiği ilçede günlük nüfus 1 milyonu aşarken Çeşme plajları en yoğun günlerini yaşadı. Tatilciler şemyise açacak yer bulamadı. 46 bin nüfuslu Çeşme'nin Belediye Başkanı Ekrem Oran "Ben 50 yaşındayım, Çeşme'yi hayatımda hiç bu kadar kalabalık görmedim" dedi.

TATİL DÖNÜŞÜ ERKEN BAŞLADI

Tatilciler trafik çilesi yaşamamak için dönüş yolculuğuna erken başladı. Bayramıın 3. günü gece dönüşe geçenler Kırıkkale'de yoğunluğa neden olurken Çanakkale'deki feribot iskelelerinde de iki gündür yoğunluk yaşanıyor. Marmaris'ten dün saat 12.00 itibarıyla 65 bin araç çıkış yaparken Muğla istikametine doğru 4 kilometre kuyruk oluştu.

MARMARİS

ÇANAKKALE

KIRIKKALE