Tatilde aradığınız her şey 'BİP'le cebinize geliyor 

Bodrum Belediyesi'yle BiP anlaştı. Bu kapsamda BiP’in Keşfet bölümünden Bodrum Belediyesi’nin sayfasını takip edenler plajlara, kafe-restoranlara ve mavi yolculuk turları gibi onlarca bilgiye tek bir mesajla ulaşabiliyor.

SELİM KARAHAN

Türkiye’nin en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından olan BiP, belediyeler tarafından da kullanılmaya başlandı. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı tatil yörelerinden olan Bodrum, bu yıl misafirlerini BiP ile karşılıyor. 

HARİTAdA GÖR!

6 milyona yakın kişinin takip ettiği BiP’in 'Keşfet' bölümüne eklenen Bodrum Belediyesi sayfasında, her ayrıntıya tek bir mesajla ulaşılabiliyor. Kafelerden tarihi yerlerle ilgili detaylı bilgilere, Bodrum Belediyesi’nin web portaline tek tıklamayla erişimden plajlar, marinalar ve pazarlara kadar onlarca bilgiye ek olarak, herhangi bir rahatsızlık durumuna karşı en yakın sağlık kuruluşlarının bilgileri de haritada lokasyonlarıyla birlikte görüntülenebiliyor. Ayrıca Bodrum’daki etkinlikler de yine sayfa üzerinden duyuruluyor. 

100'den fazla servis 

BİP’in tüm dünyada 14 milyondan fazla kez indirildiğini belirten Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz, konuyla ilgili, "BiP ile mesajlaşabilir, görüntülü ve sesli görüşme yapabilirsiniz. Ancak bunlar bizim için yeterli değil. O nedenle geçtiğimiz yıl BiP’e eklediğimiz Keşfet bölümünde bugün 100’den fazla servis kullanılıyor, onlarca farklı işlem, sesli komut veya mesajla gerçekleştirilebiliyor. Bodrum Belediyesi'yle yaptığımız işbirliği ise BiP’in yeniliklerinden biri" dedi. 

Daha keyifli tatiller

Ertopuz, şöyle devam etti: "BiP ile belediyelerimiz kendi sakinlerine ve misafirlerine hızlıca ulaşabiliyor. BiP kullananlar Bodrum'la ilgili öğrenmek istedikleri her şeye artık tek bir mesajla ulaşabilirler. BiP ile turistlerin tatilleri de daha keyifli geçecek." 

Çok yakında ingilizce de eklenecek

Söz konusu özelliğe yakında eklenecek İngilizce seçeneğiyle sadece yurtiçinden değil yurtdışından da milyonlarca kişiye erişmiş olacaklarını belirten Mehmet Kocadon şöyle devam etti: "Bodrum Belediyesi’nin BiP servisi ile Bodrum’a gelmek isteyen misafirlerimiz, henüz Bodrum’a gelmeden ilçemizle ilgili bilgilere hızlıca ulaşabiliyor, dilerlerse bizimle iletişime geçebiliyorlar. Amacımız misafirlerimizin Bodrum’da geçirdikleri süre içerisinde ihtiyaç duyacakları bilgilere çok daha kolay şekilde ulaşmalarını sağlamak. Bodrum’un potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu biliyoruz."

Hayatı kolaylaştırıyor

İşbirliği için düzenlenen basın toplantısında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, amaçlarının Bodrum’a gelen misafirlerinin hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Kocadon, "Bodrum dünyanın en gözde turizm merkezlerinden birisi. Şu anda Anadolu’yu şehir şehir gezerek insanlarımıza Bodrum’un güzelliklerini anlatıyoruz. Ancak BiP ile bir anda milyonlarca kişiye erişmeyi başardık" dedi.

Hangi bilgilere ulaşılıyor?

Mehmet Kocadon’un, 'hoşgeldin' mesajıyla takipçilerini karşıladığı Bodrum Belediyesi’nin BiP sayfasından şu bilgilere ulaşılabiliyor: l Tarihi yerlerle ilgili genel bilgiler ve harita bilgileri. l Kafelerle ilgili genel bilgiler ve harita bilgileri. l Pazarlar ile ilgili genel bilgiler ve harita bilgileri. lPlajlarla ilgili bilgiler ve en yakın plajları sorgulayabilme seçeneği. l Eczaneler ve hastaneleri görüntüleyebilme, en yakın eczanelerle nöbetçi eczaneleri sorgulayabilme seçeneği. lBelediye portalına tek tıkla yönlendirme.l Bodrum'un haritası ve ilçeyle ilgili genel bilgiler. l Marinalar ile ilgili bilgiler. l Yel Değirmenler'iyle ilgili bilgiler. l Mavi yolculukla ilgili bilgiler. l Bodrum’daki etkinliklerle ilgili detaylar.