Tatil yoluna kasko yaptırmadan çıkmayın

Okulların kapanması ve Kurban Bayramı, tatil hazırlıklarını hızlandırdı. Sigorta şirketleri tatil yoluna çıkacak sürücüleri, kasko yaptırmaları ve mevcut poliçelerini kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

Yaklaşan bayramla birlikte tatil planları hız kazanırken yolculuk hazırlıkları da başladı. Araçları ile seyahat edecekler için ise kasko poliçesinin önemi bir kez daha ön plana çıkıyor. Sigorta sektörü temsilcileri tatil için yola çıkacakları kasko yaptırmaları konusunda uyardı. Sigortam.net CEO'su Ataman Kalkan "Zorunlu bir sigorta olan trafik sigortası yalnızca karşı tarafın hasarlarını karşılarken, isteğe bağlı yaptırılan kasko, hem kendi aracınızı hem de karşı tarafın hasarlarını poliçe limitleri kapsamında güvence altına alıyor. Bu nedenle, özellikle tatil dönemlerinde ve uzun yolculuklarda araç sahiplerinin kasko yaptırmaları ve mevcut poliçelerini kontrol ederek gerektiği takdirde yenilemeleri son derece önemli" dedi.

MALİYETİ KATLAMAYIN

Kalkan "Kasko güvencesiyle, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşıldığında hem maddi hem de manevi açıdan güvende olmak ve tatili de daha huzurla geçirmek mümkün" diye konuştu. RS Otomotiv Grubu çatısı altındaki Tur Assist Genel Müdürü Timur Selçuk Turan "Arızalı bir araçla ya da muhtemel bir arıza şüphesi ile asla yolculuklarını riske atmasınlar. Ayrıca mutlaka sigorta poliçelerini kontrol etsinler ve kasko olmadan yola çıkmasınlar. Bugün sunduğumuz birçok hizmetin karşı riskini düşününce yol yardım teminatlara sahip olmak ile sigorta dışı ödeme yapma farkı yüksek rakamlara ulaştı. Aracın hasar alması durumunda yerine konamaz maliyetlerle karşılaşmamak için sigorta şart" dedi.

KASKO İÇİN EN UYGUN ZAMAN HAZİRAN

Kasko fiyatlarında haziran ayının en uygun zaman olduğu ve bu ayın kasko yaptırmak için ideal olduğu ifade ediliyor. Çünkü temmuz ayında araç maliyetlerinde artışlar bekleniyor ve bu durum kasko fiyatlarını yukarı çekecek. Dolayısıyla, kaskosu olmayanların mutlaka haziran ayında kasko yaptırmaları tavsiye ediliyor.

YOLDA KALIRSANIZ SİGORTA ŞİRKETİNİ ARAYIN

Tur Assist Genel Müdürü Timur Selçuk Turan sürücülerin herhangi bir arıza durumunda aracı ve yolcuları emniyete alıp, sigorta şirketlerine vakit kaybetmeden ulaşmalarını tavsiye etti. Turan, 7/24 Tur Assist ile de tüm kanallar üzerinden iletişim sağlayabileceklerini söyledi. Turan "Tur Assist olarak gerek çağrı merkezi müşteri temsilcisi çalışma kapasitemizi planlamamız gerek ise çekici yapılanmamızı, oto servis koordinasyonlarımızı ve kiralık araç tedarik kontenjanımızı hazırladık, planlamamızı yaptık" dedi. Turan "Kaza ya da arıza durumunda sunulan yol yardım hizmetleri anlamında günümüzde müşteri beklentileri ve deneyimleri ile çok fazla çeşitlendi. Artık lastik patlamasından elektrikli araç şarjı bitmesine kadar farklı durumda 7/24 hizmet veren asistans şirketleri ile müşteriler de kendilerini yolda daha rahat hissediyorlar" diye konuştu.

EK TEMİNAT DA MÜMKÜN

Kaza durumlarında araçta ortaya çıkan hasarı poliçe limitleri kapsamında karşılayan kasko, bir başka araçla çarpışılması, üçüncü kişilerin veya doğal afetlerin araca zarar vermesi, aracın ve parçalarının çalınması, aracın yanması gibi durumları kapsıyor. Standart kasko poliçelerinin yanı sıra ek teminatlar ile araçta meydana gelebilecek kırılmalar, lastik zararları ve buna benzer farklı sorunlara karşı da önlem alınabiliyor.