Taşradaki 500 bin vatandaşa 4.5G'yi devlet götürecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, nüfusu 500'den az olan ve mobil haberleşme altyapısı bulunmayan 3 bin 300 yerleşim yerinde 500 bine yakın vatandaşa 4.5G hizmetinin götürülmesi amacıyla ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Arslan, "Yaşamın olduğu her yere 4.5G'yi götüreceğiz. Böylece birçok alandaki hizmete hızlı bir şekilde erişim sağlanarak istihdam artırılacak, bilgi toplumuna geçiş hızlanacak" ifadelerini kullandı. 

İnternet yaygınlaştırılacak

Yüzyılın son çeyreğinde tüm dünyada genişbant iletişime olan ihtiyacın arttığını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu: "Ülkemizde de sabit ve mobil genişbant erişime olan ihtiyaç üst düzeye çıkmıştır. Bu bağlamda kırsal alanda da genişbant internetin yaygınlaştırılması Bakanlığımızın hedeflerinden biri haline gelmiştir." 

3 yıl içinde hizmet

Şubat ayında ilana çıkılacak ihaleyle söz konusu yerleşim yerlerinde 3 yıl içinde hizmet sağlanarak vatandaşların bilgi toplumunun gereği olarak genişbant internet hizmetine kavuşacağı müjdesini veren Bakan Arslan, ihale kapsamında ayrıca yerli baz istasyonu kullanımına da destek vermeyi hedeflediklerini kaydetti.