Taşeron işçiye kadro müjdesi

Taşeron işçilere kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda kadro verileceğini ifade eden Şimşek, ''Asli işte çalışanlar kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda kadroya alınacak, hizmet alımında da bazı konularda devam edilecek'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A Haber yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Taşeron işçilere kadro verilip verilmeyeceğine dair bir soruyu da cevap veren Şimşek, asıl işi yapanların kadroya alınacağı ve esas faaliyet konusu olmayan alanlarda hizmet alımının da devam edebileceği yönünde kanuni düzenleme yaptıklarını hatırlattı. Taşeron işçilere kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda kadro verileceğini ifade eden Şimşek, "Prensip olarak doğru bir düzenleme yaptık. O düzenlemeye göre asli işte çalışanlar kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda elemanlar kadroya alınacak, hizmet alımı noktasında da bazı konularda devam edilecek ama rakam belli değil, olsa zaten biz gereken adımı atmıştık" değerlendirmesinde bulundu.

Revizyon bize özgü değil 

Ekonomik göstergelerin aşağı doğru revize edilmesinin sadece Türkiye'ye özgü olmadığını ifade eden Şimşek, IMF'nin küresel ekonomiye yönelik tahminlerini yayımladığını, gelişmekte olan bütün ülkelere ilişkin tahminlerini aşağı doğru revize ettiğini dile getirdi. 

Teröre inat yatırıma devam 

Şimşek, şiddetin, terörün en büyük yansımasının bölge halkına olduğunu vurgulayarak, "90'lı yıllara dönmeyerek, terörle mücadeleyi hukuk içerisinde yaparak, kamu düzeni en iyi şekilde işlediğinde

tekrar o fırsatlar, ekonomik faaliyetler hız kazanacak. Hukuk devleti içerisinde terörle çok güçlü mücadele edeceğiz ama bölgeye yatırımlar, çözüm süreci iradesi devam edecek" dedi. 

Doğu'ya satış istemiyorlar 

Doğu ve Güneydoğu'daki şiddet sarmalının, etkilerinin çok derin olacağını kaydeden Şimşek, "Çünkü Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde inanılmaz ekonomik toparlanma, heyecan, yatırım, istihdam ve umut, inanılmaz büyük

bir toparlanma vardı. Şimdi sadece korku, şiddet, baskı iklimi var. Şikayetler alıyorum, Doğu ve Güneydoğu'ya kimse vadeli mal satmak, sigorta şirketleri sigorta yapmak istemiyor. Turizm durma noktasına geldi" dedi. 

Asgari ücret 1.300 lira 

Asgari ücrette çok ciddi bir iyileştirmeye gittiklerini belirten Şimşek, "Başbakanımız, 2016'da asgari ücret bin 300 lira olacak dedi" ifadesini kullandı. Eşi çalışmayan 3 çocuklu çalışanlarda bu rakamın yaklaşık bin 380 lirayı bulacağını bildiren Şimşek, bu kişilerden vergi alınmadığı için ücretlerinin daha yüksek olacağını kaydetti. 

Emekliye 1.200 lira 

Bağ-Kur, tarım ve esnaf emeklilerine 7 Haziran öncesi 1.200 lira verdiklerini hatırlatan Şimşek, tekrar 1.200 lira vereceklerini vurguladı. 

Vergi oranları artmayacak 

Maliye Bakanı Şimşek, OVP'yi açıkladıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Bütçe disiplini sürüyor. Verdiğimiz vaatlerin hesabı çok iyi yapılmıştır. Yeni vergi getirmeyeceğiz, vergi oranlarını artırmayacağız ama bugün bazı istisna ve imtiyazlar var. Gelir vergisi reformu yapacağız, şu an Meclis'te."