Taşeron işçiler ile ilgili en son haber geldi

Taşeron işçilerin kadroya alınıp alınmayacağı konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak. Taşeron işçilerin son durumuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı. İşte Taeron işçiler ile ilgili son detaylar... Taşeron işçilerin kadroya alınması durumuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan açıklama geldi. İşte taşeron işçilerin kadro durumuyla ilgili güncel bilgiler... Müezzinoğlu taşerona kadro konusunu ise kamu çalışanı reformu kapsamında çözeceklerini anlattı

TAŞERON İŞÇİ KADRO SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Taşeron İşçiye kadroda son dakika açıklaması

Müezzinoğlu taşerona kadro konusunu ise kamu çalışanı reformu kapsamında çözeceklerini anlattı. Müezzinoğlu “Bu reformu yapmadığımız sürece ülkenin dinamiklerini güçlü hele getiremeyiz. Bununla ilgili benim dönemimde 2 ayrı çalıştay yaptık. Kamu çalışanı reformunda henüz bir mutfak çalışmasındayız. Bunu yaparsak, taşeron bunun içinde çözülecek. Yarı zamanlı çalışanlar, sözleşmeliler, 4A, 4B, 4C gibi birçok personel var. Yamalı bohça gibi. Kıdem tazminatı gibi çok paydaşlı bir konu bu. Taşerondaki arkadaşlara ‘biraz daha sabır’ diyoruz” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?  

Taşeron işçilerin son durumuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bilgilendirme yaptı. Taşeron konusunun referandumdan sonra gündemlerine alınacağını vurgulayan Müezzinoğlu, taşeron olarak çalışan binlerce kişiyi umutlandırdı. Müezzinoğlu, taşeron konusunu "Kamu Çalışanı Reformu" çerçevesinde bütüncül biçimde çözme gayretinde olduklarını, konuyu özellikle referandum sürecinde tartışmayı doğru bulmadığını, reel bir zamanda sağlıklı bir çözümü Nisan ve Mayıs ayından sonra değerlendirmeye alacaklarını sözlerine ekledi. 

TAŞERON ALIM NASIL OLACAK?

İlgili kamu kurumları başvuruları aldıktan sonra şartların oluşup oluşmadığını değerlendirecek, memur olmanın gerektirdiği güvenlik araştırmaları da ayrıca yapılacak. Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yasadaki gereken şartların taşınıp taşınmadığını, ihdas edilmesi gereken pozisyon sayılarını belirleyecek. Daha sonra kurum düzeyinde bir vize işlemi yapılacak. Örneğin; üniversite hastanesinde kaç kişi istihdam edilmesi gerekiyor, talep neyse ona göre hem sayı hem de isim vizesi yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın verdiği pozisyon sayısı belli olduktan sonra bu sınav süreci işleyecek. O sınavı geçenler de pozisyonlara atanabilecek.