Taşeron işçi son dakika kadro sonrası maaşı ne kadar? Taşeron işçiye ikramiye var mı?

Taşeron kadro sınavlarının ardından akıllara taşeron işçilerin kadro sonrası ne kadar maaş alacakları geldi. 2 Nisan'dan sonra kurumlara göre kadroya geçecek olan taşeron işçilerin maaşı artacak mı, hangi taşeron işçi ne kadar maaş zammı alacak detaylar haberimizde. Henüz resmi kurumlardan resmi bir açıklama gelmiş olmasa da taşeron işçilerin maaşında herhangi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Mesela; bir işçi bin 600 lira ya da 2 bin lira maaş alıyorsa kadroya geçtiğinde de yine aynı işçi bin 600 lira ya da aldığı tutarı ise o kadar maaş alacaktır. Kamuya geçen ve devlet güvencesi altına giren taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücretleri verilecektir. Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak. Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen ''Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?'' sorusuna, ''Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız.'' cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi. Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.

Taşeron kadro sınavları için artık son günler, birçok kurum taşeron işçi kadro sınavını yaptı ve kadroya kesin geçiş yapan taşeron işçi isim listesini sayfasında yayınladı bile. Taşeron işçiler 2 Nisan'dan sonra kurumlara göre kadrolara geçecek. Devlet güvencesi olacak taşeron işçilerin kadro sonrası maaşı artacak mı, ne kadar olacak? Ne kadar ikramiye alacaklar? 31 Mart'a kadar devam edecek taşeron kadro sınavlarını her kurum farklı günlerde ve farklı sorularla yapıyor. Yazılı sınavın ardından sözlü sınava girecek olan taşeron işçilerin kesin kadrosu 2 Nisan'da başlayacak. Peki taşeron işçinin maaşı kadro sonra ne kadar zamlanacak, ne kadar ikramiye alacaklar?  Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Henüz resmi kurumlardan resmi bir açıklama gelmiş olmasa da taşeron işçilerin maaşında herhangi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Mesela; bir işçi bin 600 lira ya da 2 bin lira maaş alıyorsa kadroya geçtiğinde de yine aynı işçi bin 600 lira ya da aldığı tutarne ise o kadar maaş alacaktır. Kamuya geçen ve devlet güvencesi altına giren taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücretleri verilecektir.

Taşeron kadro başvuru sonuçlarında kesin listeler belli oldu- TIKLA ÖĞREN 

Taşeron işçi sınavlarında adaylara sorulan sorular için tıklayınız

Taşeron kadro sınav sonuçları illere göre sonuç sorgu sayfası 

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

KADRO SONRASI TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI

Henüz resmi kurumlardan resmi bir açıklama gelmiş olmasa da taşeron işçilerin maaşında herhangi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Mesela; bir işçi bin 600 lira ya da 2 bin lira maaş alıyorsa kadroya geçtiğinde de yine aynı işçi bin 600 lira ya da aldığı tutarne ise o kadar maaş alacaktır. Kamuya geçen ve devlet güvencesi altına giren taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücretleri verilecektir.

SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek

TAŞERON KADROYA GEÇİŞ SINAVINDA KAÇ PUAN ALINCA GEÇİLİR?

Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az elli puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak.

SINAV TAM OLARAK NASIL OLACAK?

Yönetmeliğe göre, kadroya geçiş sınavlarında uygulanacak yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ise ilgili idarenin üst düzey yöneticisi belirleyecek. Çalışanlara, görev yaptıkları alana göre, farklı yöntemlerle de sınav yapılabilecek.

SINAVDA NELER SORULACAK?

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da kuruma göre ve alım yapılacak pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin bilgisi ve yetkinliğine dayalı olacak.

SINAVLAR MART İÇERİSİNDE YAPILACAK

KHK'da yayımlanan düzenlemeye göre taşeron işçiler 2-12 Ocak tarihleri arasında kadro başvurusunda bulunmuştu. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ise kurumlar yayımladıkları duyurular ile taşeron işçilerin kadro başvuru sonuçlarını açıklamışlardı.  Kadro başvuru sonuçları belli olan taşeron işçiler ise Mart ayı içerisinde kadro sınavına girecekler. Bazı kurumlar ise sınavları yapmaya başladı.  SGK Rehberi'nin haberine göre, sınavları yapılan kurumlarda elde edilen bilgilere göre işçilere sorulan soruları sizlere aktarıyoruz.

BAKAN SARIEROĞLU’DAN SINAV AÇIKLAMASI

Taşeron çalışan 450 bin kişinin kamuda kadroya alınması sürecinin detayları netleşiyor. Buna göre taşeron çalışanlar için öncelikle güvenlik soruşturması ve sınav olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bu sınav bir KPSS olmayacak. İŞKUR yapacak” dedi. Sonrasında ise kamu işçisi olacak taşeron çalışanlar, 52 günlük ikramiye hakkından yararlanabilecek.

SINAVLAR DEVAM EDİYOR

Darıca Belediyesi taşeron çalışan işçilerin kadroya girebilmelerinin önünü açan Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) ardından kadroya geçiş sınavlarına başladı. Taşeron işçilerin çalıştıkları yerin kadrosuna girebilmelerinin önünü açan KHK’nın ardından Darıca Belediyesi kadroya geçiş sınavlarına başladı. 585 işçi, sınav kurulunun hazırladığı sorularla 10 Mart Cumartesi gününe kadar, Darıca Belediyesi’nde kadrolu olarak çalışabilmek için ter dökecek.

Sınava girecek işçilere başarılar dileyen Başkan Karabacak, “24 Aralık 2017’de Resmi Gazetede yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname’nin ardından taşeronda çalışan işçilerimizin sürekli işçi kadrosuna geçiş taleplerini aldık. Güvenlik soruşturmasının ardından, tüm işçi kardeşlerimizi yaptıkları işe göre sınava tabi tutuyoruz. İşçi kardeşlerimizde kadroya geçiş süreciyle ilgili büyük bir heyecan var. Darıca Belediyesi’nde de gerekli şartları sağlayan 585 işçi kardeşimiz kadroya geçebilmek için sınavlara giriyor. Kendilerine başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun ”dedi.

TAŞERON KADRO SINAVINI TAMAMLAYAN KURUMLAR

Taşeron sınavı belirlenen tarihte başlarken, bazı kurumlarda ise henüz başlamadı. İşte, taşeron kadro sınavını tamamlayan ilk kurumlar; Kahramanmaraş’ın Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, taşeronda çalışan 55 işçinin kadroya alındığını söyledi.

Taşeronda çalışan işçilerin kadroya alınmalarının önünü açan Kanun Hükmünde Kararname’nin yayınlanmasının ardından Ekinözü Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan 55 kişi kadro için başvuru yaptı. Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, işçilerin mağdur olmaması için kadro sürecini kısa sürede sonuçlandırdıklarını söyledi. Çeleğen, "24 Aralık 2017’de Resmi gazete’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname’nin ardından taşeronda çalışan işçilerimizin sürekli işçi kadrosuna geçiş taleplerini aldık" dedi.

Başvuruların incelenmesinin ardından 55 işçinin tamamının da gerekli şartları taşıyarak sınava girmeye hak kazandığını belirten Nursi Çeleğen, şunları söyledi:

Şu ana kadar planlandığı şekilde aşama aşama devam ediyor. İnşallah sonucuna da hep birlikte hayırlı bir şekilde ulaşacağız. Bu anlamda 2 Nisan bizim son tarihimiz." "Hemen bir sınav kurulu oluşturduk ve kurulun başkanlığını da kendim yaptım. Tüm işçileri yaptıkları işe göre sınava tabi tuttuk; Temizlik işinde çalışanlara temizlikten, park bahçede çalışan işçilere de bahçeden sorular sorduk yani kendi alanlarından sorular sorduk. İşçilerimizin tamamı sınavı kazanarak kadroya geçmeye hak kazandılar. Belediyeler içerisinde taşeron işçilerini kadroya alan ilk belediye Ekinözü Belediyesi oldu. Kadronun tüm işçilerimize, ailelerine ve belediyemize hayırlı olmasını temenni ederim."

SON TARİH 2 NİSAN OLARAK BELİRLENDİ

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadroya geçiş süreciyle ilgili, "Şu ana kadar planlandığı şekilde aşama aşama devam ediyor. İnşallah sonucuna da hep birlikte hayırlı bir şekilde ulaşacağız. Bu anlamda 2 Nisan bizim son tarihimiz." dedi.

Bakan Sarıeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili 2 Ocak'ta başlayan geçiş sürecinin 90 gün içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini hatırlattı.

Takvimin işlemeye devam ettiğini vurgulayan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Dünden beri kamuoyunda sınav sürecinin başladığına dair haberler var ama sınav süreçlerimiz çok daha önceden başladı. Örneğin biz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak Sosyal Güvenlik Kurumumuzda ilk sınavlarımızı 26 Şubat'ta yapmaya başladık. Çalışma Bakanlığı olarak da süreçlerimizi hızlı şekilde tamamlamaya da çalışıyoruz. Şu anda 7 bin 500 kardeşimizin kadro geçişiyle ilgili işlemler devam ediyor. Aşama aşama sınav süreçlerimiz 81 ilimizde sürüyor. Biz Bakanlık olarak sözlü bir sınav yapmayı tercih ettik. Bu anlamda sınav sürecimizden sonra inşallah kadroya geçiş çalışmalarını 3 Nisan sabahına kadar tamamlamayı hedefliyoruz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kadroya geçiş süreciyle ilgili diğer bakanlıklarla koordinasyon içerisinde olduklarını bildiren Sarıeroğlu, "Şu ana kadar planlandığı şekilde aşama aşama devam ediyor. İnşallah sonucuna da hep birlikte hayırlı bir şekilde ulaşacağız. Bu anlamda 2 Nisan bizim son tarihimiz." ifadesini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçiş süreciyle ilgili büyük bir heyecan ve yoğunluğun yaşandığının altını çizen Bakan Sarıeroğlu, şöyle devam etti: "Bakanlık olarak bizim temennimiz ilk andan itibaren insanların hayatına dokunan bu süreçlerin bu kadar önemli bir düzenlemeyi gölgeleyecek uygulamaların olmaması için büyük bir çaba sarf ettik. Bütün arkadaşlarımızla 81 ilde teyakkuz halinde tüm süreçlerin içerisindeydik. Allaha çok şükür ki çok büyük sıkıntılar, sorunlar yaşamadık. Temennimiz, bu sınav süreçlerinin de aynı titizlikle kamu kurum ve kuruluşlarımızda yürütülmesi. Bununla ilgili takiplerimizi yapıyoruz. Var olan olumlu havanın sonuna kadar devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadroya geçiş süreciyle ilgili tüm aşamaları kurulan sistem üzerinden takip ettiklerini belirterek, dünkü Bakanlar Kurulunda da bu konuda bir bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak. Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi. Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.