Taşeron işçiler kadroya geçerken maaşları artacak mı?

Taşeron işçiler için kadroda sona gelindi. Taşeron işçiler kadroya geçerken maaşlarının artıp artmayacağını merak ediyor. Taşeron işçiler kadroya geçerken memur statüsünde olacak ama işçilerin maaşları değişmeyecek. Taşeron işçiler mevcut ücreti üzerinden maaş almaya devam edecek. Çalışanlar mevcut maaşları ile kadroya geçecek, herhangi maaş artışı ya da eksilmesi olmayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilere kadroya geçerken detayları açıkladı. Taşeron işçiler merakla kadro şartlarını beklerlen Binali Yıldırım tarafından 12 maddelik tasarı hazırlandığı açıklandı. Peki bu 12 maddede maaş değişimi var mı? Uzun zamandır devam eden taşerona kadroda sona gelindi. Meclis'e geldikten sonra hemen kabul edilmesi beklenen taşeron işçiler maaşlarını merak ediyor.

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇERKEN NEREYE BAŞVURACAK- TIKLA ÖĞREN 

Taşeron işçiler kadroya geçerken sözleşme imzalayacak mı - TIKLA ÖĞREN 

TAŞERON İŞÇİLER MEMUR OLACAK MI? YAŞ VE EĞİTİM ŞARTI VAR MI? - TIKLA ÖĞREN 

TAŞERON KADRO ŞARTLARI BİLMENİZ GEREKEN 12 MADDE İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞI ARTACAK MI?

Taşeron işçiler kadroya geçerken memur statüsünde olacak ama işçilerin maaşları değişmeyecek. Taşeron işçiler mevcut ücreti üzerinden maaş almaya devam edecek.

MAAŞ FARKI ÖDENECEK

Çalışanlar mevcut maaşları ile kadroya geçecek, herhangi maaş artışı ya da eksilmesi olmayacak. Ancak kamuya geçiş olacağından 52 günlük ilave ücret ödenecek.

BELEDİYE İŞÇİLERİ KADROYA GEÇECEK Mİ? 

İl özel idareleri ve belediyelerde çalışan 400 bin taşeron işçi bulunuyor. Bunlar da yine il özel idarelerinde ve belediyelerde daimi işçi olarak çalışacaklar. Aradan taşeron firmalar çıkacak.

TAŞERONA KADRODA GÜVENLİK SORUŞTURMASI 

15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişimi sonrasında aynı olayların bir daha tekrarlanmaması için güvenlik soruşturması yapılacak. Güvenlik soruşturmasından geçen kadroya dahil edilecek. 

TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇERKEN YAŞ SINIRLAMASI VAR MI?

Taşeron işçilerin kadroya geçerken herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Fakat memur statüsünde olacakları için emekliliği gelen taşeron işçiler kadroya geçemecek.