Bakan Müezzinoğlu'dan taşeron işçiye kadro açıklaması

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak. Taşeron işçilerin son durumuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı.

Taşeron işçilerin kadroya alınıp alınmayacağı konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron, sözleşmeli veya başka bir statüde çalışan tüm kesimleri aynı çatı altında değerlendirmeyi planladıklarını belirtti. 

TAŞERON İŞÇİ KADRO SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Taşeron işçileri ilgilen son dakika açıklaması Bakan Müezzinoğlu'ndan geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili önemli düzenlemelerin nisan ayından sonra yapılacağını ifade eden Bakan, " Sabırlı olun!" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çerçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyacağız. Bunlar referandumdan sonra konuşulacak." dedi.

KIDEM TAZMİNATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, "Eskiye göre daha iyi bir noktadayız. Referandumdan sonra bunu masaya yatırıp sendikalarımızla bu konuyu konuşacağız. Bazı haklar var o kazanımlardan geri adım atmıyoruz. Mevcutlarda kazanımlardan yüzde 10'luk geri adım olacaksa onlara mevcut statü ile devam edin diyeceğiz. İster burada devam et, istersen fona gel diyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

BAKAN'DAN TAŞERON İŞÇİLER İLE İLGİLİ EN SON AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron, sözleşmeli veya başka bir statüde çalışan tüm kesimleri aynı çatı altında değerlendirmeyi planladıklarını belirterek, "Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." dedi.

Best FM'de "Konuşan Türkiye" programına konuk olan Bakan Müezzinoğlu, kamuda farklı statülerde çalışanların bulunduğunu belirterek, bu konuda hazırlık içinde olduklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Biz, taşeron veya sözleşmeli veya başka bir isimle çalışan tüm kesimlerin aynı çatı altında değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bir bütüncül yapı oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha sabır göstersinler, bu sene çözülecek." diye konuştu.