Taşeron işçi sınavı hakkında merak edilenler

2018 taşeron işçi sınav başvurusu bitti. Şimdi kadroya geçmek isteyen binlerce kamu ve belediye taşeron işçisi için kesin listeler yayınlanıyor. 2018 yılı taşeron işçi sınavları 3-22 Mart arasında yapılacak. Sınav itirazları ise 23-26 Mart arasında yapılacak.

Taşeron işçi sınavı için başvuru süresi bitti şimdi gözler 2018 taşeron işçi sınavlarında. Kadroya geçmeye hak kazanacak taşeron işçi için 2 zorlu süreç var adaylar hem yazılı hem de sözlü iki sınava girecek. 100 puan üzerinden en az 50 puan alması gereken taşeron işçi sınavları 3-22 Mart arasında yapılacak. Taşeron işçi sınav sonuçlarından geçer not alanların kadroya geçmesi ise 2 Nisan'da yapılacak. Taşeron İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre bugün sona eriyor. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili takvim uyarınca sırada taşeron sınavı var.

Taşeron başvuru sonuçlarından ilk listeler için tıklayınız

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİ KESİN LİSTEDE ADI OLANLAR

Taşeron İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre bugün sona eriyor. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili takvim uyarınca sırada taşeron sınavı var. Kesin listelerde ismi olanlar bu sınava girecekler. Aralarında Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının da olduğu bazı kamu kurumları, Bakanlığın tavsiye ettiği süre dolmadan hak sahibi listeleri açıklarken, birçok  kamu kurumu, başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı.

NEVŞEHİR SONUÇLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İZMİR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KONYA OBM TAŞERON SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ISPARTA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ   TAŞERON İŞÇİ SINAVI NE ZAMAN

Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler için sınav süreci başlayacak. 3-22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak sınavın ardından 23-26 Mart 2018 tarihleri arasında sınav kuruluna itirazlar yapılabilecek. İtiraz sonuçları ise 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Hak sahipleri en son 2 Nisan 2018 tarihinde topluca işçi kadrosuna geçirilmiş olacak. Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek.

SINAV YÜZ PUAN ÜZERİNDEN

Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek olup yazılı sınav, sınav kurulu tarafından yüz puan üzerinden değerlendirilecek ve “başarılı” ya da “başarısız” olarak tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az elli puan almak gerekmektedir.