Taşeron kamuya alınmak için 2017 Haziran'ı bekleyecek

Taşeron kamuya alınmak için en az 2017 Haziran'a kadar beklenilecek. Bu çalışmaların 2017 yılına kalmasındaki en büyük sebeplerden birisi de kamuda yapılması düşünülen kamu personeli reformu.

Taşeron kadro son dakika bilgileri her zaman olduğu gibi bugün de aksam.com.tr adresinde. Taşeron işçiler kamuda istihdam için Haziran ayına kadar bekleyecek. İşte nedenleri... Taşeron işçilerin kamu kurum ve kurumlarında istihdam edilmesine yönelik çalışmaların aylardır sürdüğü biliniyor.

TAŞERON İŞÇİ KADRO SON DAKİKA HABERLERİ

Taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik söz konusu süreç içerisinde hükümet cephesinden bir çok açıklama geldi. Bu açıklamalarda çalışmaların sona ermek üzere olduğu, en kısa sürede mecliste konunun görüşüleceği yönündeydi. Fakat son yapılan açıklamalara göre ilgili çalışmaların tamamlanması pek mümkün gözükmüyor. Kamu personeli reformu öncelik kazanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu, son zamanlarda yaptığı açıklamalarda kamu personeli reformunun öncelik kazandığını bu reformun gerçekleşmesi halinde kamudaki bir çok statünün ortadan kalkacağını ve daha düzgün bir sistem haline geleceğini söylemişti. Bu çalışmalar için 2017 yılı ortasını işaret etti ve ekledi "Eğer bu reform gerçekleşmesse , mutlaka sözümüzü tutacağız".

KADROYA ALINMAK İÇİN ŞARTLAR NELER? 

Taşeron işçilerin 1 Kasım'dan önce kamu kurumlarında çalışıyor olması ve halen çalışmaya devam ediyor olması gerekiyor. Bu kişilerin, devlet memurluğuna atanmak için aranan şartları taşıması gerekiyor. Emekli aylığı almaya hak kazanmış ya da 65 yaşını doldurmuş taşeron işçi düzenlemeden yararlanamayacak.