Tarlada yağmurlama veya damlama zorunluluğu

Bakan Eroğlu tarla içi yağmurlama veya damlamayla sulamanın zorunlu olacağını, bunun da su tasarrufu sağlayacağını açıkladı. 

YELDA GÖKDAĞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tarla içi sulamayı zorunlu hale getireceklerini açıklayan Eroğlu “Bugün Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu’na sunum yaptım. Kanun teklifini de getiriyoruz. Kanun teklifiyle birlikte tarla içi sulamayı da çiftçilerle beraber biz yöneteceğiz. Projesini biz hazırlayacağız gerekirse yüzde 50’sini destekleyeceğiz gerisini de Ziraat Bankası’ndan faizsiz krediyle tarla içinde boruların çekilmesi yağmurlama ve damlalama yapılmasını sağlayacağız” dedi. 

ÖNCELİĞİMİZ GAP BÖLGESİ 

Eroğlu şöyle devam etti: “Böylece hem tuzlanma önlenecek hem çoraklaşma olmayacak, hem az suyla daha çok alanı sulanacak. Sudan tasarruf olacak. Maliyet gerektirir ama 3-4 yılda amorti ediyor. Suyumuz ancak 8,5 milyon hektarı sulamaya yetiyor. Projede ilk önceliğimiz GAP Bölgesi. Çünkü bölgede arazi çok, 

su az.” 

Kimse susuz kalmayacak

2018’de de kuraklığa rağmen kimseyi susuz bırakmayacaklarını açıklayan Eroğlu  “Bizim her şey için planımız hazır. Büyükşehirlerin acil olanlarını günlük ama genelini aylık takip ediyorum. Şu anda acil olan bir yer yok. Merak etmeyin. Doğu Anadolu’da söz konusuydu ama geçtiğimiz ocak ayında yağış kaldı tarımsal kuraklık diye bir şey kalmadı” diye konuştu.